Basistaken met een schermlezer met Skype voor Windows

Inhoud van schermlezer

Dit artikel is ook beschikbaar voor:

Skype voor Mac

Skype voor mobiel

Dit artikel is bedoeld voor mensen met een visuele beperking die gebruikmaken van een schermlezerprogramma met Skype en maakt deel uit van de Toegankelijkheidsinhoud van Skype instellen. Ga voor meer algemene hulp naar Startpagina van Skype-ondersteuning .

Gebruik Skype met uw toetsenbord en een schermlezer, zoals NVDA, of Verteller, de ingebouwde schermlezer van Windows, om u aan te melden en met anderen te communiceren. U kunt bellen, chatberichten gebruiken om te chatten en instellen dat Skype automatisch wordt gestart wanneer u Windows start. De informatie in dit artikel is bedoeld voor gebruik met de nieuwste versie van Skype. Ga voor meer informatie naar Hoe kan ik Skype bijwerken?

Notities:

In dit onderwerp

Open Skype en meld u aan

Meld u de eerste keer aan bij Skype

Nadat u Skype voor Windows hebt geïnstalleerd, moet u zich aanmelden of een account maken. Als u zich eerder hebt aangemeld bij Skype, maar ervoor hebt gekozen om uw instellingen niet te onthouden wanneer u zich afmeldt, moet u deze stappen volgen.

1. Als u Skype wilt openen, drukt u op de knop Windows-logo en typ Skype. U hoort 'Skype'. Pers Voer .

2. Wanneer Skype wordt geopend, hoort u 'Knop Aanmelden of maken'. Pers Voer .

3. U hoort 'Voer uw e-mailadres, telefoon of Skype in'. Typ uw Skype-naam, telefoonnummer of e-mailadres en druk op de Tab totdat u 'Next button' hoort en druk op Voer .

• Als u een nieuw account wilt maken, drukt u op de Tab totdat u 'Creatie een Microsoft-account' hoort en druk op Voer . U wordt door het proces geleid om een nieuw account te maken.

4. De focus wordt verplaatst naar de Wachtwoord Veld. Typ uw wachtwoord en druk op de Tab totdat u 'Knop Aanmelden' hoort en druk vervolgens op Voer .

5. Skype kan een dialoogvenster openen waarin u wordt gevraagd om de eerste instellingen te selecteren, zoals uw profielfoto, de microfoon en de camera. Als u door de dialoogvensters wilt navigeren, drukt u op de Tab Sleutel. Als u een optie wilt selecteren, drukt u op Voer .

U bent nu aangemeld bij Skype. Als u zich wilt afmelden bij Skype, raadpleegt u de Afmelden bij Skype in dit artikel.

Meld u aan bij Skype zodra u zich hebt afgemeld

Zodra u zich voor het eerst hebt aangemeld, wordt Skype geopend zonder dat u wordt gevraagd u de volgende keer aan te melden, tenzij u specifiek hebt geselecteerd om u af te melden. Als u zich hebt afgemeld en geselecteerd om uw accountinstellingen te onthouden, kunt u zich aanmelden met het vorige account. Druk op het scherm Aanmelden op de knop Tab totdat u de naam van uw account hoort en druk op Voer .

Als u zich wilt aanmelden bij een ander account, drukt u op de Tab totdat u 'Een ander account gebruiken' hoort en druk op Voer . Typ uw Skype-naam, e-mailadres of telefoon en druk op de Tab totdat u 'Volgende' hoort en druk op Voer . Typ uw wachtwoord en druk op de Tab totdat u 'Knop Aanmelden' hoort en druk op Voer .

Skype automatisch starten wanneer u Windows start

1. Druk in Skype op Ctrl+kommateken (,) om de Instellingen Dialoogvenster. Druk op de knop Tab totdat u 'Algemeen' hoort en druk op Voer .

2. Druk op de knop Tab totdat u 'Automatisch Skype starten' hoort.

3. Pers Spatiebalk om de waarde te wijzigen. Met NVDA hoort u 'Aan' of 'Uit'.

4. Sluit de knop Instellingen in het dialoogvenster op de Ontsnappen (Esc)-toets.

Een oproep plaatsen en beantwoorden

1. Druk in het hoofdvenster van Skype op de knop Tab totdat u 'Mensen, groepen en berichten' hoort. Pers Voer .

2. Typ de naam, het adres of het telefoonnummer van de persoon. De zoekopdracht wordt uitgevoerd terwijl u typt.

3. Als u naar de lijst met resultaten wilt gaan, drukt u op de Tab herhaaldelijk totdat u het eerste resultaat hoort. Als er meer resultaten zijn, bladert u door de lijst met behulp van de Omlaag En Omhoog Pijltoetsen. De schermlezer kondigt de contactpersonen aan terwijl u navigeert. Als u een persoon wilt selecteren, drukt u op Voer .

• Wanneer u toegang probeert te krijgen tot de lijst met resultaten en er geen resultaten zijn gevonden voor een naam of adres, hoort u 'Uitnodigen voor Skype'. Pers Voer om een uitnodiging te verzenden. Als er geen resultaten worden gevonden voor een telefoonnummer, hoort u 'Oproepnummer' en kunt u op Voer om te bellen.

4. Als u een audiogesprek wilt starten of beantwoorden, drukt u op Ctrl+Shift+P .
    Als u een videogesprek wilt starten of video wilt in- of uitschakelen, drukt u op Ctrl+Shift+K . U hoort 'video aan' of 'video uit'.

5. Als u het gesprek wilt ophangen, drukt u op Ctrl+Shift+H .

Chatten via chatbericht

1. Druk in het hoofdvenster van Skype op de knop Tab totdat u 'Mensen, groepen en berichten' hoort. Pers Voer .

2. Typ de naam, het adres of het telefoonnummer van de persoon. De zoekopdracht wordt uitgevoerd terwijl u typt.

3. Als u naar de lijst met resultaten wilt gaan, drukt u op de Tab herhaaldelijk totdat u het eerste resultaat hoort. Als er meer resultaten zijn, bladert u door de lijst met behulp van de Omlaag En Omhoog Pijltoetsen. De schermlezer kondigt de contactpersonen aan terwijl u navigeert.
    Als u een persoon wilt selecteren, drukt u op Voer . De focus wordt verplaatst naar het tekstinvoerveld Een bericht typen.

4. Typ het bericht en druk op Voer om het te verzenden.

5. De schermlezer leest alle berichten die u ontvangt hardop voor. De focus blijft in het tekstinvoerveld, zodat u meer berichten kunt typen en verzenden.

Afmelden bij Skype

1. Druk in het hoofdvenster van Skype op Alt+F om het menu Bestand te openen en druk op S om u af te melden.

2. U hoort 'Account- en toepassingsinstellingen onthouden op dit apparaat? dialoogvenster'. Als u wilt kiezen of u wilt dat Skype uw account- en toepassingsinstellingen onthoudt wanneer u zich afmeldt, drukt u op de Tab totdat u 'Knop Ja' of 'Nee knop' hoort, selecteert u de gewenste knop en drukt u op Voer .

Technische ondersteuning voor klanten met een beperking

Microsoft wil al onze klanten de best mogelijke ervaring bieden. Als u een beperking of vragen hebt met betrekking tot toegankelijkheid, neemt u contact op met de Microsoft Disability Answer Desk voor technische bijstand. Het ondersteuningsteam van Disability Answer Desk is getraind in het gebruik van veel populaire ondersteunende technologieën en kan hulp bieden in de Engelse, Spaanse, Franse en Amerikaanse gebarentaal. Ga naar de Microsoft Disability Answer Desk-site voor meer informatie over de contactgegevens voor uw regio.

Als u een overheids-, commerciële of zakelijke gebruiker bent, neemt u contact op met de enterprise Disability Answer Desk .