Een schermlezer gebruiken om te chatten in Skype voor Windows

Inhoud van schermlezer

Dit artikel is ook beschikbaar voor:

Skype voor Mac

Skype voor mobiel

Dit artikel is bedoeld voor mensen met een visuele beperking die gebruikmaken van een schermlezerprogramma met Skype en maakt deel uit van de Toegankelijkheidsinhoud van Skype instellen. Ga voor meer algemene hulp naar Startpagina van Skype-ondersteuning

Gebruik Skype met uw toetsenbord en een schermlezer zoals Verteller, de ingebouwde schermlezer van Windows of NVDA om via chatberichten met andere Skype-gebruikers te chatten. De informatie in dit artikel is bedoeld voor gebruik met de nieuwste versie van Skype. Ga voor meer informatie naar Hoe kan ik Skype bijwerken?

Notities:

In dit onderwerp

een chatgesprek Creatie

1. Druk in het hoofdvenster van Skype op Ctrl+N .

2. Typ de naam, het adres of het telefoonnummer van de persoon. De zoekopdracht wordt uitgevoerd terwijl u typt.

3. Als u naar de lijst met resultaten wilt gaan, drukt u op de Tab herhaaldelijk totdat u het eerste resultaat hoort. Als er meerdere resultaten zijn, bladert u door de lijst met behulp van de Omlaag En Omhoog Pijltoetsen. De schermlezer kondigt de contactpersonen aan terwijl u navigeert.

• Afhankelijk van uw resultaten kan de lijst bestaan uit uw huidige contactpersonen, meer personen die gemeenschappelijke verbindingen hebben, waarvoor u 'Meer personen groeperen' hoort. Als er onder aan de lijst meer resultaten zijn, hoort u 'Knop Meer'. Pers Voer om de resterende resultaten weer te geven.

4. Als u een persoon wilt selecteren, drukt u op Voer . De focus wordt verplaatst naar de Typ een bericht tekstinvoerveld.

een privégesprek Creatie

U kunt een andere persoon uitnodigen voor een privégesprek met u. Berichten, mediabestanden en oproepen in een privégesprek worden versleuteld.

Notities:

• Privégesprekken kunnen slechts op één apparaat tegelijk worden geopend.

• Om de informatie die u deelt privé te houden, wordt de inhoud van privégesprekken verborgen in de chatlijstmeldingen.

1. Druk in het hoofdvenster van Skype op Alt+1 om naar de Chats en druk op Shift+Tab . U hoort 'Nieuwe chat'. Pers Voer om het menu Nieuwe chat te openen.

2. Als u wilt schakelen tussen de lijstitems in het lijstvenster, drukt u op de knop Omhoog Of Omlaag Pijltoetsen.

3. Druk op de knop Omlaag pijltoets totdat u 'Nieuw privégesprek' hoort. Pers Voer .

4. Druk op de knop Tab herhaaldelijk totdat u 'Search personen' hoort en druk vervolgens op Voer om de Search tekstinvoerveld en u hoort 'Search'.

5. Typ de naam van de persoon die u wilt uitnodigen voor een privégesprek. De zoekopdracht wordt uitgevoerd terwijl u typt.

6. Als u naar de lijst met resultaten wilt gaan, drukt u op de Tab herhaaldelijk totdat u het eerste resultaat hoort. Als er meer resultaten zijn, bladert u door de lijst met behulp van de Omlaag En Omhoog Pijltoetsen. De schermlezer kondigt de contactpersonen aan terwijl u navigeert.

7. Als u een persoon wilt selecteren, drukt u op Voer . Er wordt een uitnodiging verzonden om deel te nemen aan het privégesprek. Ze moeten de uitnodiging accepteren voordat u privégespreksberichten kunt verzenden.

Opmerking:  Als u wilt schakelen tussen uw Skype- en privégesprekken met dezelfde persoon, drukt u in de chat op de Tab herhaaldelijk totdat u 'Skype-gesprek' of 'Privégesprek' hoort en druk vervolgens op de Recht Of Links pijltoets totdat u het gesprek hoort waarnaar u wilt overschakelen. Pers Voer . De focus wordt verplaatst naar de Typ een bericht tekstinvoerveld.

Berichten zoeken in een gesprek

U kunt snel zoeken naar een bericht in het huidige gesprek.

1. Druk in de chat op Ctrl+F om het invoerveld voor zoektekst te openen en u hoort 'Berichten zoeken in huidig gesprek'.

2. Typ uw zoekwoorden en druk op Voer . U hoort het aantal zoekresultaten. De zoekresultaten zijn gerangschikt van nieuwste naar oudste.

3. Druk op de knop Tab herhaaldelijk totdat u het bericht hoort dat het zoekresultaat bevat.

4. Als u naar een ander zoekresultaat wilt gaan, drukt u op Shift+Tab herhaaldelijk totdat u 'Vorig resultaat' of 'Volgende resultaat' hoort. Druk vervolgens op Voer . Druk op de knop Tab herhaaldelijk totdat u het bericht hoort dat het zoekresultaat bevat.

React naar een bericht

1. Druk in de chat op de knop Tab herhaaldelijk totdat u het laatste bericht in het gesprek hoort.

2. Druk op de knop Omhoog Of Omlaag Pijl Sleutel totdat u het bericht hoort waarop u wilt reageren.

Opmerking:  : U kunt alleen reageren op berichten die andere personen naar u hebben verzonden. Reacties zijn niet beschikbaar in privégesprekken.

3. Druk op de knop Tab totdat u 'React naar dit bericht' hoort en druk op Voer .

4. Druk op de knop Tab totdat u de gewenste reactie hoort en druk op Voer .

Een gesprek verwijderen

Wanneer u een chat verwijdert, worden alle berichten in het gesprek verwijderd en wordt de chat niet meer weergegeven in uw recente chats.

Opmerking:  Als u een gesprek verwijdert, wordt uw kopie van berichten in een gesprek gewist en wordt het gesprek ook uit uw chatlijst verwijderd. Als u een nieuw gesprek met iemand begint, is de eerder verwijderde gespreksgeschiedenis niet meer zichtbaar.

1. Druk in het Skype-venster op Alt+1 om naar de Chats Tab.

2. Druk op de knop Tab toets om naar uw lijst met chats te gaan.

• In NVDA hoort u 'gesprekslijsten groeperen'.

• Als u in Verteller Favorieten hebt, hoort u 'Favorieten, favoriet' en de naam van het eerste resultaat in Favorieten. Zo niet, dan hoort u 'Chats' en de naam van het eerste resultaat in de lijst Chats.

3. Gebruik de Omhoog En Omlaag pijltoetsen om naar het gesprek te gaan dat u wilt verwijderen.

4. Druk op de knop Menu om het contextmenu te openen en druk op de Omlaag totdat u 'Gesprek verwijderen' hoort. Pers Voer .

5. Als u zowel een Skype-gesprek als een privégesprek met dezelfde persoon hebt, drukt u op de Tab om te selecteren of u het Skype-gesprek, het privégesprek of beide wilt verwijderen en druk vervolgens op Voer .

6. Als u wilt bevestigen dat het gesprek is verwijderd, drukt u op de Omlaag pijltoets totdat u 'Verwijderen' hoort en druk vervolgens op Voer .

Bestanden toevoegen aan een gesprek

U kunt bestanden als berichten toevoegen aan uw chat. De bestanden worden opgeslagen in de gespreksgalerie en u kunt ze openen in de berichtenlijst of in de gespreksgalerie .

1. Druk in de chat op de knop Tab totdat u 'Bestanden toevoegen' hoort. Pers Voer om de Bestand openen Dialoogvenster.

2. Als u het gewenste bestand wilt zoeken en selecteren, gaat u naar het dialoogvenster met behulp van de Tab toets en Omhoog En Omlaag pijltoetsen en selecteer de mappen of bestanden door op Voer . Het geselecteerde bestand wordt toegevoegd aan de Typ een bericht tekstinvoerveld.

Opmerking:  : U kunt het bestand ook toevoegen in de Galerij . Het dialoogvenster Bestand openen vanuit de Galerij , drukt u op de knop Tab totdat u 'Galerie' hoort, drukt u op Voer , drukt u op de knop Tab totdat u 'Drop here to share' hoort en druk op Voer .

Technische ondersteuning voor klanten met een beperking

Microsoft wil al onze klanten de best mogelijke ervaring bieden. Als u een beperking of vragen hebt met betrekking tot toegankelijkheid, neemt u contact op met de Microsoft Disability Answer Desk voor technische bijstand. Het ondersteuningsteam van Disability Answer Desk is getraind in het gebruik van veel populaire ondersteunende technologieën en kan hulp bieden in de Engelse, Spaanse, Franse en Amerikaanse gebarentaal. Ga naar de Microsoft Disability Answer Desk-site voor meer informatie over de contactgegevens voor uw regio.

Als u een overheids-, commerciële of zakelijke gebruiker bent, neemt u contact op met de enterprise Disability Answer Desk .