Problemen met Skype-gesprekken oplossen

Hebt u problemen met een slechte kwaliteit, vastlopen, vertraging, of onderbroken gesprekken? U en degene met wie u belt moeten de volgende stappen uitvoeren:

1. Gebruik de nieuwste versie van Skype.
    We verbeteren de gesprekskwaliteit voortdurend. Zorg er dus voor dat u en uw gesprekspartner de nieuwste versie van Skype gebruiken voor de beste prestaties. De nieuwste versie downloaden.

2. Controleer uw verbinding.
    Als uw audio- of video-oproep vastloopt, uw video blokkerig is of bewegingen wazig zijn, kan er een probleem zijn met uw internetverbinding (of die van uw gesprekspartner). Als Skype een zwakke verbinding detecteert, wordt de kwaliteit verminderd om ervoor te zorgen dat het gesprek niet wordt verbroken.

• Gebruikt u een computer? Sluit uw Ethernet-kabel rechtstreeks aan op uw modem of router. Als u een Wi-Fi-verbinding gebruikt, gaat u dichter naar de router toe. Als u geen verbinding hebt, geeft de Windows 10-handleiding Waarom heb ik geen toegang tot internet? tips om verbindingsproblemen op te lossen.

• Gebruikt u een mobiel apparaat? Test met een app de internetsnelheid van uw mobiele verbinding en vergelijk het resultaat met de vereiste download- en uploadsnelheden voor Skype.

3. Verstoort een andere toepassing uw oproep?
    Sluit alle toepassingen die storingen met uw oproep kunnen veroorzaken. Toepassingen om bestanden te delen, streaming van audio of video of zelfs een geopende webbrowser kunnen bandbreedte gebruiken.

Zorg er ten eerste voor dat u en degene met wie u belt de nieuwste versie van Skype installeren, controleer of u een goede verbinding hebt, en sluit alle toepassingen die mogelijk storing met de oproep veroorzaken. Volg deze stappen:

1. Zorg ervoor dat uw microfoon en luidsprekers niet zijn geblokkeerd of gedempt, en zijn aangesloten als u gebruikmaakt van een computer.
    Ga dichter naar de microfoon, verminder achtergrondgeluid, of houd uw hand in een kommetje voor de luidspreker als u een mobiel apparaat gebruikt. Als u een headset gebruikt, probeert u een andere kabel of steekt u de kabel in een andere poort.

• Gebruikt u een computer? Als u de geïntegreerde microfoon en luidsprekers van een pc, laptop of tablet gebruikt, kunt u in plaats daarvan een USB-headset of -webcam proberen. Bekijk onze lijst met best beoordeelde USB-headsets en webcams voor Skype.

• Gebruikt u een mobiel apparaat? Probeer te schakelen tussen handset en luidspreker of probeer een headset.

2. Voer een testgesprek.
    Met het gratis testgesprek van Skype kunt u heel eenvoudig het geluid testen: u neemt een bericht op dat vervolgens wordt afgespeeld. Een testgesprek voeren. Als u de stem in het testgesprek niet hoort, gaat u door naar de volgende stap.

3. Controleer uw audio.
    Probeer een nummer af te spelen of gebruik een andere toepassing met geluid. Als u het geluid kunt horen, ligt het probleem mogelijk bij de andere persoon in het gesprek. Vraag deze persoon ook deze stappen te volgen.

• In Windows desktop: Selecteer Extra > Opties > Audio-instellingen en kies in de keuzelijst Luidsprekers het afspeelapparaat dat u wilt gebruiken. Als u nog steeds problemen ondervindt, heeft Microsoft een hulpprogramma om automatisch een diagnose te stellen en audioproblemen op te lossen.

• Op de Mac: Selecteer Skype > Voorkeuren > Audio/video en kies in de keuzelijst Luidsprekers het afspeelapparaat dat u wilt gebruiken. Als u nog steeds problemen ondervindt, gebruikt u de ingebouwde volumeknoppen en raadpleegt u de Apple Support-website om het geluid van uw computer aan te passen.

Zorg er ten eerste voor dat u en degene met wie u belt de nieuwste versie van Skype installeren, controleer of u een goede verbinding hebt, en sluit alle toepassingen die mogelijk storing met de oproep veroorzaken. Volg deze stappen:

1. Controleer eerst of uw camera is ingeschakeld, naar u is gericht en of niets de camera blokkeert.
    Soms schakelt Skype het beeld uit om bandbreedte te besparen. Als video is uitgeschakeld en er een streep door de video-knop staat, tikt of klikt u op de knop om deze in te schakelen.

2. Windows-bureaublad of Mac? Controleer uw privacyinstellingen.

• In Windows desktop: Selecteer in de menubalk Extra > Opties > Privacy-instellingen. Controleer of onder Automatisch video ontvangen en scherm delen met de optie iedereen of alleen mijn contactpersonen is geselecteerd.

• Op de Mac: Selecteer in de menubalk Skype > Voorkeuren > Privacy. Controleer of onder Sta delen van video en scherm toe van de optie Iedereen of Contactpersonen is geselecteerd. Als u Niemand selecteert, kunt u geen video zien.

Nog steeds problemen met video?

• Ga naar de website van de fabrikant.
    Met zoveel merken en apparaten kunnen er veel redenen zijn waarom iets niet werkt. Elk merk is anders, dus het is altijd een goed idee om naar de website van de fabrikant te gaan voor handleidingen of hulp bij het oplossen van problemen.

• Het kan de moeite waard zijn om te investeren in een nieuwer apparaat.
    Ingebouwde camera's in oudere laptops leveren mogelijk niet de beste resultaten. Bent u op zoek naar een apparaat dat volgens tests perfect met Skype werkt? We hebben een lijst samengesteld van de beste mobiele apparaten en best gewaardeerde USB-webcams om te gebruiken met Skype.

De computer die of het apparaat dat host is van het groepsgesprek, moet voldoende processorkracht en netwerkbandbreedte hebben voor het gesprek. Als er veel mensen deelnemen aan een gesprek, wordt het hostapparaat soms te zwaar belast en dat kan problemen met de kwaliteit veroorzaken. Zorg dat de host een sterk netwerk en een krachtige processor heeft of verminder het aantal personen in het gesprek om de gesprekskwaliteit te verbeteren.

Wilt u meer informatie?
Hoe bel ik iemand via Skype?
Hoe gebruik ik een webcam met Skype?