Hvorfor har kreditt-/debetkortet mitt blitt belastet av Skype når jeg ikke har kjøpt noe fra Skype?

Hvis du mistenker at det er foretatt en uautorisert belastning fra Skype på ditt kreditt-/debetkort, har det sannsynligvis én av følgende årsaker:

Belastningen er en regelmessig betaling

Hvis du tidligere har kjøpt Skype-kreditt, har du kanskje konfigurert Automatisk påfylling i kontoen din. Med Automatisk påfylling påfylles Skype-kreditten din automatisk når saldoen er under et visst beløp, for å sikre at du aldri går tom for Skype-kreditt.

Hvis du ikke lenger ønsker å fylle opp Skype-kreditten din, kan du avbryte Automatisk påfylling.

Hvis du har registrert deg for et abonnement, fornyes abonnementet automatisk på slutten av hver periode, og den regelmessige betalingen utføres med betalingsmetoden du valgte da du registrerte deg. Hvis du vil stoppe de regelmessige betalingene, må du si opp abonnementet ditt.

Belastningen er en kredittkort-autorisasjon

Når du registrerer deg for en gratis prøveperiode, registreres det en ventende transaksjon på EUR 1, GBP 1 eller USD 1 på kontoutskriften din. Dette beløpet kan ignoreres – du belastes ikke for dette.

Kortet ditt har blitt brukt av uvedkommende.

Det er mulig kortet ditt har blitt misbrukt av svindlere for å kjøpe Skype-kreditt. Vi tar strenge sikkerhetshensyn for å sikre at kun virkelige transaksjoner blir gjennomført. Imidlertid finnes det kriminelle miljøer som operer med ulike teknikker for svindel, for eksempel tilfeldige kortgeneratorer eller bruk av lister over stjålne kort, for å få tilgang til enkeltpersoners kortinformasjon.

Hvis kortet ditt er et kredittkort, er du ikke ansvarlige for denne transaksjonen på noen måte. Alle store kredittkortselskaper har retningslinjer som beskytter deg mot denne typen svindel.

Hvis kortet ditt er et debetkort, er finansinstitusjonen din ansvarlig for å erstatte falske transaksjoner.

Vi anbefaler på det sterkeste at du tar kontakt med kortutstederen umiddelbart dersom du har oppdaget uautoriserte transaksjoner, for å sikre at de falske belastningene ikke fortsetter.

Vi setter også i gang en etterforskning for å finne og blokkere falske belastninger knyttet til ditt kreditt-/debetkort i vårt system. Hvis du har en Skype-konto, kan du kontakte kundestøtten vår med følgende informasjon:

• De første seks og siste fire sifrene i kredittkortet som ble brukt til å gjennomføre kjøpet. VIKTIG: Ikke send hele kredittkortnummeret.
  • Navnet på kortholderen slik det er skrevet på kortet.
  • Utstedende land slik det er skrevet på kortet.
  • De nøyaktige datoene (eller ordrenumrene) for de falske belastningene på kortutskriften din.

Vi understreker at denne handlingen kun stanser fremtidige falske belastninger i vårt system – det løser ingen andre falske aktiviteter forbundet med kortet ditt. Det er derfor viktig at du kontakter finansinstitusjonen som eier kortet.

Hvis du ikke har en Skype-konto, kan du klikke her.