Hvordan blokkerer eller rapportere jeg en kontakt i Skype for skrivebordsversjonen av Windows?

Du kan blokkere kontakter for å hindre dem i å kontakte deg, sende deg direktemeldinger og se statusen din. I tillegg til å blokkere en kontakt kan du velge å rapportere misbruk. Dette varsler oss om sendere av søppelpost, slik at vi kan stoppe dem i en tidlig fase.

Slik blokkerer du en kontakt og rapporterer misbruk:

1. Gå til Kontakter- eller Siste-fanen, høyreklikk på kontaktens navn og velg Blokker denne personen...
  2. Merk av for Fjern fra kontaktlisten i meldingsboksen hvis du vil fjerne personen fra kontaktene.
  3. Hvis du vil varsle Skype og rapportere kontakten, merker du av for Rapporter misbruk.
  4. Klikk på Blokker.

Blokker-alternativet valgt i vinduet Blokker denne personen.

Hvis du vil oppheve blokkering av en kontakt:

1. Velg Verktøy > Alternativer i hovedmenyen.
  2. Velg Personvern > Blokkerte kontakter i boksen for Skype-alternativer. En liste over blokkerte kontakter vises.
  3. Velg kontaktene du vil oppheve blokkeringen for, og klikk på Fjern blokkering av denne personen.

Hvis du vil blokkere uønskede anropere:

1. Gå til Verktøy > Alternativer og velg Samtaler-fanen.
  2. Merk av for Tillat bare personer i kontaktlisten min å ringe meg og klikk på Lagre.