Hvilke sikkerhetstiltak finnes for å beskytte barn på Skype?

Nettsidene og programvaren til Skype er verken tiltenkt eller utviklet for å tiltrekke brukere under 13 år. Vi oppfordrer foreldre til å involvere seg i nettaktiviteten til barn for å sikre at det ikke blir innhentet informasjon fra barn uten samtykke fra foreldre.

Vi tar sikkerheten til Skype-brukere svært alvorlig, og har utviklet sikkerhetstiltak for å beskytte barn som har tillatelse fra foreldre til å bruke Skype, fra å bli kontaktet fra fremmede. Dette omfatter:

• at bare personer i barnets kontaktliste kan kontakte barnet via Skype, inkludert tale- og videoanrop, chatmeldinger og skjermdeling
  • at vi skjuler alderen, fødselsdatoen og kjønnet til barnet på profilsidene, slik at andre ikke kan se denne informasjonen
  • at vi skjuler barn fra søkeresultater, med mindre de vises som nøyaktige treff ut fra Skype-navn eller e-post

Viktig! Våre sikkerhetstiltak er basert på fødselsdatoen som er angitt av brukeren da kontoen ble opprettet, så det er svært viktig å skrive inn korrekt informasjon.

Finn ut mer om nettsikkerhet.