Hvordan administrerer jeg kontaktene mine i Skype for Mac OS X?

Tilbake til søkeresultater

I Skype for Mac OS X kan du administrere og sortere kontakter du har lagt til i kontaktlisten. Disse vanlige spørsmålene hjelper deg med å:

Når du blokkerer en kontakt, fjernes vedkommende fra kontaktlisten, og de kan ikke kommunisere med deg.

Slik blokkerer du en kontakt:

1. Logg på Skype.
    2. Velg personen du vil blokkere fra Nylige-listen, eller velg Kontakter for å søke etter og velge dem.
    3. Velg Blokker kontakt fra den øverste Kontakter-menyen.
    4. En meldingsboks vises med meldingen: «Er du sikker på at du vil blokkere [kontaktens navn]?» Hvis vedkommende har sendt deg søppelpost, kan du også merke av Rapporter misbruk fra denne personen. Dette hjelper oss med å oppdage mønstre i søppelpostaktivitet, og lar oss deaktivere kontoene til enkeltpersoner som sender søppelpost.
    5. Klikk på Blokker. Kontakten slettes fra kontaktlisten din og blokkeres.

Oppheve blokkeringen av en kontakt:

1. Gå til Skype >Innstillinger i hovedmenyen.
    2. Klikk på Personvern. Klikk på Administrer blokkerte brukere i Personvern-panelet. En liste over blokkerte brukere vises.
    3. Klikk på personen du vil oppheve blokkeringen på, og klikk deretter på Opphev blokkering.

Slik sender du en kontaktforespørsel til en venn på nytt:

1. Klikk på Kontakter i sidepanelet og på Legg til kontakt i kontaktlistepanelet.
    2. Skriv inn navnet på personen du vil sende en kontaktforespørsel på nytt til i Legg til kontakt-boksen, og klikk deretter på Finn.
    3. En liste over personer som passer til søket vises. Forespørsel sendt vises ved siden av personer du allerede har sendt kontaktforespørsler til. Klikk på den grønne knappen ved siden av navnet deres for å sende kontaktforespørselen på nytt.
    4. Meldingsboksen Send en kontaktforespørsel til vises. Her kan du skrive inn en personlig melding.
    5. Klikk på Send på nytt.

Den enkleste måten å finne en kontakt i Skype for Mac OS X på, er å bruke Søk-feltet oppe til høyre i Skype-vinduet.

Begynn å skrive kontaktens navn i Søk-feltet, så ser du kontakter som passer til søket under Samtaler. Klikk på kontakten du lette etter for å åpne samtalevinduet.

Hvis du bruker Søk-feltet til å finne en kontakt i Mac-ens adressebok, ser du alle telefonnumre assosiert med kontakten ved siden av navnet til vedkommende.

Du kan også bruke Søk-feltet til å finne nøkkelord eller emner i chatteloggen.

1. Logg på Skype.
    2. Finn personen i kontaktlisten din. Gå til sidepanelet og klikk på Kontakter, og klikk deretter på Skype til høyre. Det kan hende du må klikke på >> for å se alle listene dine.
    3. Høyreklikk på kontakten du vil slette og velg Slett kontakt ....
    4. En meldingsboks åpnes med meldingen: «Er du sikker på at du vil fjerne [kontaktens navn] fra kontaktene dine?» Klikk på Fjern.

Kontakten slettes fra kontaktlisten din. Det betyr at de ikke kan se om du er tilkoblet, men de kan fortsatt sende deg frakoblede direktemeldinger. Du kan blokkere en kontakt hvis du vil hindre dem i å kommunisere med deg.

Hvis du bruker den nyeste Skype-versjonen, trenger du ikke ta sikkerhetskopi av kontaktene dine. De lagres sentralt på serveren vår og kan ses når som helst, så lenge du logger deg på med samme Skype-navn og passord.

Å opprette en liste er den beste måten å organisere kontaktene dine på. Når du velger en bestemt liste, vises kun kontakter i den listen.

Slik oppretter du en ny liste:

1. Logg på Skype.
    2. Finn en person du vil ha med i en ny liste i kontaktlisten. Gå til sidepanelet og klikk på Kontakter, og klikk deretter på Skype i listepanelet. Det kan hende du må klikke på >> for å se alle listene dine.
    3. Høyreklikk på kontakten og velg Legg til i liste.
    4. Klikk på Opprett liste … i vinduet som åpnes. Skriv inn et navn på listen og trykk på Enter.
    5. En ny liste vises i listepanelet.

Husk: Du kan endre rekkefølgen på listene i listepanelet. Bare klikk og dra listen til en ny plassering.

Slik legger du til en kontakt i en liste:

1. Finn en person du vil legge til i en egen liste i kontaktlisten. Du kan skrive inn navnet til vedkommende i Søk-boksen øverst til høyre på skjermen, eller gå til sidepanelet og klikke på Kontakter og deretter på Skype i kontaktlistepanelet. Det kan hende du må klikke på >> for å se alle listene dine.
    2. Høyreklikk på kontakten, velg Legg til i liste …og merk av listenavnet.
    3. Gjør dette med alle du vil ha med i listen.

Slik fjerner du en kontakt fra en liste:

1. Klikk på listen i listepanelet.
    2. Klikk på kontakten du vil fjerne og trykk på Tilbake-tasten på tastaturet.
    3. Gjør dette med alle du vil fjerne fra listen.

Gå til sidepanelet og klikk på Kontakter for å se alle listene dine. Listen vises i listepanelet til høyre. Hvis du har mange lister, kan det være du må klikke på >> for å se alle.

Slik sletter du en liste:

1. Logg på Skype.
    2. Klikk på listen du vil fjerne i listepanelet.
    3. Høyreklikk på listenavnet og velg Slett ....
    4. En melding vises: «Er du sikker på at du vil slette listen [navn]?» Klikk på Slett.

Slik gir du en liste et nytt navn:

1. Logg på Skype.
    2. Klikk på listenavnet du vil redigere i listepanelet.
    3. Høyreklikk på listenavnet og velg Rediger navn ....
    4. Skriv inn et nytt navn i vinduet som vises og klikk på Gi nytt navn.

Gå til en kontaktliste, høyreklikk på en kontakt og velg Legg til i favoritter for å opprette en Favoritter-inndeling i sidepanelet. Dette oppretter en Favoritter-inndeling øverst i sidepanelet rett under Kontakter (hvis du ikke allerede hadde en), og legger til den valgte kontakten eller samtalen.

Du kan legge til så mange kontakter eller samtaler i Favoritter-inndelingen som du vil. De vises alltid i sidepanelet, slik at du kan finne dem raskt og enkelt.

Hvis du vil fjerne kontakten eller samtalen fra Favoritter, høyreklikker du på den og velger Fjern fra favoritter.