Hva kan jeg gjøre hvis jeg mottar søppelpost eller støtende samtaler i Skype?

Du kan kontrollere hvem som kan kontakte deg på Skype, ved å endre personverninnstillingene. For å unngå ubehagelige samtaler og uønskede direktemeldinger kan du velge å bare tillate personer i kontaktlisten å kontakte deg, og du kan blokkere og rapportere eventuelle ubehagelige kontakter.

Klikk på plattformen du bruker, nedenfor for å finne ut hvordan du endrer personverninnstillingene.

Slik at bare personer i kontaktlisten til å ringe deg eller sende deg direktemeldinger:

1. Logg på Skype.
  2. Klikk på Verktøy > Alternativer i menylinjen.
  3. Klikk på Personvern på Alternativer-skjermen og klikk på Personverninnstillinger.
  4. Klikk på valgknappen for bare personer i kontaktlisten under Tillat anrop fra...
  5. Du kan også klikke på valgknappen for bare personer i kontaktlisten under Motta automatisk video fra og del skjermer med... og Tillatt direktemeldinger fra....

Følg fremgangsmåten her for å blokkere og rapportere en ubehagelig kontakt.

Slik tillater du bare personer i kontaktlisten å ringe deg eller sende deg direktemeldinger:

1. Logg på Skype.
  2. Beveg musen over øvre, høyre hjørne av skjermen (eller sveip inn fra høyre på berøringsskjermenheter).
  3. Klikk eller trykk på Innstillinger.
  4. Klikk eller trykk på Alternativer.
  5. Rull ned til Personvern.
  6. Velg Bare mine kontakter under Hvem kan ringe deg? og Hvem kan sende deg direktemeldinger?.

Følg fremgangsmåten her for å blokkere og rapportere en ubehagelig kontakt.

Slik tillater du bare personer i kontaktlisten å ringe deg eller sende deg direktemeldinger:

1. Logg deg på Skype.
  2. Klikk på Skype > Valg... i menylinjen og klikk deretter på Personvern.
  3. Velg Kontakter under Tillat anrop fra.
  4. Velg Kontakter under Tillat meldinger fra.

Slik blokkerer og rapporterer du en ubehagelig kontakt:

1. Høyreklikk på personen du vil blokkere, i sidestolpen og velg Blokker [navn på kontakt]... En meldingsboks viser Er du sikker på at du vil blokkere [navn]?
  2. Merk av for Rapporter misbruk fra denne personen for å hjelpe Skype å blokkere misbrukere og sendere av søppelpost i en tidlig fase.
  3. Klikk på Blokker.

Slik tillater du bare personer i kontaktlisten å ringe deg eller sende deg direktemeldinger:

1. Logg på Skype.
  2. Klikk på Innstillinger.
  3. Klikk på Personvern.
  4. Velg Bare kontakter under Tillat anrop fra og Bare kontakter under Tillat videoer fra og skjermdeling med.

Følg fremgangsmåten her for å blokkere og rapportere en ubehagelig kontakt.