Hjelp Mac

Hvordan administrerer jeg personverninnstillingene mine i Skype for Mac OS X?

Denne artikkelen er også tilgjengelig for:

Med personverninnstillingene for Skype kan du kontrollere hvem som kan kontakte deg på Skype. Du kan også administrere samtalehistorikken din og blokkerte kontakter.

Finn ut mer om personvern og sikkerhet på nettet.

Slik kontrollerer du hvem som kan kontakte deg på Skype

Når du laster ned Skype for første gang, er det bare personer i kontaktlisten din som kan se profilbildet ditt eller dele skjerm og video med deg. Alle som søker etter deg, kan imidlertid ringe deg eller sende deg direktemeldinger. Du kan endre disse innstillingene når som helst.

Slik endrer du personverninnstillingene:

1 Logg deg på Skype.
2

Fra menyfeltet klikker du Skype> Valg… og Personvern.

Valg er valgt under Skype

Personvern -panelet vises.

3

Kontroller hvem som kan se profilbildet ditt. Ved siden av Vis bildet til velger du Alle ellerKontakter.

Kontakter er valgt fra listen ved siden av Vis bildet til, i Personvern-panelet.

4

Kontroller hvem som kan ha samtaler med deg via Skype-til-Skype. Ved siden av Tillat anrop fra velger du Alle eller Kontakter.

Personvern-panelet med alternativet Kontakter er valgt fra listen ved siden av Tillat anrop fra

5

Kontroller hvem som kan ringe deg på Skype-nummeret. Ved siden av Motta samtaler til mitt Skype-nummer fra velger du Alle, Kjente numre eller Kontakter.

Personvern-panelet med Alternativet Alle er valgt fra listen ved siden av Motta samtaler til mitt Skype-nummer fra

Alle betyr at hvem som helst kan ringe deg. Kjente numre betyr at bare identifiserbare numre kan ringe deg. Kontakter betyr at personer i kontaktlisten din med et lagret nummer, kan ringe deg.

Du kan kjøpe et Skype-nummer med Skype-kreditt. Finn ut mer om Skype-numre.

6

Kontroller hvem som kan sende deg video og dele skjermen med deg. Ved siden av Tillat video og skjermdeling fra velger du Ingen, Kontakter eller Alle.

Personvern-panelet med Kontakter-alternativet er valgt fra listen ved siden av Tillat video og skjermdeling fra

7

Kontroller hvem som kan sende deg direktemeldinger. Ved siden av Tillat meldinger fra velger du Alle eller Kontakter.

Personvern-panelet med Kontakter-alternativet er valgt fra listen ved siden av Tillat meldinger fra

Finn ut mer om hvem som kan se profilinformasjonen din.

Slik administrerer du samtalehistorikken din

Samtalehistorikken din lagres i Skype-skyen i 30 dager. Du kan imidlertid angi at datamaskinen din skal lagre samtalehistorikken din lenger – eller slette alt.

1 Logg deg på Skype.
2

Fra menyfeltet klikker du Skype> Valg… og velger Personvern. Personvern-panelet vises.

3

Ved siden av Lagre samtalehistorikk velger du fra rullegardinlisten hvor lenge du vil at historikken skal lagres på enheten din.

Personvern-panelet med For alltid er valgt fra listen ved siden av Lagre samtalehistorikk

Du kan velge mellom Aldri, 1 måned, 3 måneder, Ett år eller For alltid.

4

Hvis du vil slette samtalehistorikken din, klikker du Slett historikk…. Dette fjerner hele historikken din – inkludert direktemeldinger, anrop, talemeldinger, videomeldinger, filer som er sendt og mottatt, samt SMS – fra enheten din. Når du har slettet samtalehistorikken din, kan du ikke gjenopprette den.

Slik blokkerer du en kontakt

1 Logg deg på Skype.
2

I sidefeltet klikker du Kontakter og deretter Skype til høyre. Finn personen du vil blokkere, i kontaktlisten.

Gå til kontaktlisten i Skype

3

Høyreklikk kontakten du vil blokkere, og velg Blokker [navnet på kontakten].

Blokker kontakten fra kontaktlisten

4

Hvis du vil rapportere en forstyrrende kontakt til Skype, merker du av for Rapporter misbruk fra denne personen.

Alternativet Rapporter misbruk fra denne personen, er valgt i vinduet som vises

5

Klikk Blokker. Kontakten er fjernet fra kontaktlisten din og kan ikke kontakte deg igjen.

Slik fjerner du blokkeringen av en kontakt

1 Logg deg på Skype.
2

Fra menyfeltet klikker du Skype> Valg… og velger Personvern.

3

Klikk Administrere blokkerte brukere.

Blokkerte brukere: Alternativet Administrere blokkerte brukere er valgt i Personvern-panelet

4

I Blokkerte brukere-feltet klikker du kontakten du vil fjerne blokkeringen av, og deretter Fjern blokkering.

Velg feltet for å fjerne blokkering av kontakt

Kontakten blir lagt tilbake til kontaktlisten din og kan kontakte deg.

Vis statusen din på nettet

Hvis du har en eldre Skype-knapp på nettstedet ditt, kan du vise statusen din, slik at alle på nettet kan kontakte deg via Skype.

1 Logg deg på Skype.
2

Fra menyfeltet klikker du Skype> Valg… og velger Personvern.

3

Nederst i Personvern-panelet merker du av for Vis min status på Internett.

Feltet for Vis min status på Internett i Personvern-panelet.

Viktig! De eldre Skype-knappene som viser Skype-statusen din, støttes ikke lenger.

Gå til det nye området for Skype-knapper for å få din egen, personlig tilpassede knapp for ditt nettsted eller program.

Hvis du vil finne ut mer om sikkerhet, trygghet og personvern på nett, kan du gå til sikkerhetssenteret vårt.

Var denne artikkelen nyttig?

Ja Nei

Fortell oss hvorfor vi ikke kunne hjelpe deg i dag

Viktig : Ikke angi personlig informasjon (for eksempel Skype-navn, e-postadresse, Microsoft-konto, passord eller virkelig navn eller telefonnummer) i feltet ovenfor.

Spør fellesskapet

Se hva andre sier om "Sikkerhet og blokkerte kontoer" i Skype-fellesskapet.

Bli med på samtalen

Videoveiledninger

Enkle, trinnvise veiledninger for hvordan du bruker Skype

Trenger du fortsatt hjelp? Støtteteamet vårt er klare til å hjelpe deg. Spør dem nå