Feilsøke problemer med Skypes samtalekvalitet

Tilbake til søkeresultater

Har du problemer med Skype-samtaler? Din eller vennens Internett-tilkobling er den mest sannsynlige årsaken. En dårlig Internett-forbindelse kan forårsake tapte samtaler, forsinkelser og dårlig lyd- og videokvalitet. Du vil også kunne se samtalekvalitetsindikatoren når det oppstår problemer. Tipsene nedenfor kan være til hjelp.

1. Sjekk Skype-statussiden.
      På denne siden kan du se om det er noen rapporterte problemer.

2. Påse at du innfrir de minimale systemkravene og bruker nyeste Skype-versjon.
      Vi jobber kontinuerlig med å forbedre samtalekvaliteten, så for å sikre best mulig ytelse bør du forsikre deg om at både du og personen du ringer innfrir de minimale systemkravene og bruker den nyeste versjonen av Skype.

3. Sjekk datamaskinen din og Internett-forbindelsen.
      En dårlig forbindelse kan føre til tapte anrop, hakkete eller frosset video og dårlig lyd. Hvis du har problemer med dårlig forbindelse, kan du se en melding som sier Dårlig nettverksforbindelse.

Her er noen andre ting som kan påvirke samtalekvaliteten din:

• Forsikre deg om at du har et sterkt WiFi-signal, eller hvis mulig, at du bruker en kablet tilkobling.

• Hvis Internett-forbindelsen blir dårligere under samtalen, kan Skype slå av én eller flere videostrømmer i gruppesamtaler. Etter at Internett-forbindelsen gjenopprettes, vil Skype automatisk slå videoen på igjen.

• Hvis du har tilkoblingsproblemer i Windows, kan du følge feilsøkingen i Hvorfor kommer jeg ikke på nett.

• Lukk eventuelle programmer som kan forstyrre samtalen. Fildelingsprogrammer, strømming av lyd eller video eller rett og slett en åpen nettleser er alle ting som kan oppta båndbredde.

• Dersom du bruker Skype på en bærbar datamaskin og har den i strømsparingsmodus, prøv å koble den til en strømkilde eller å slå av strømsparingsmodusen.

Først må du påse at du og personen du ringer har installert den nyeste versjonen av Skype, kontroller at dere har en god forbindelse og lukk eventuelle programmer som kan forstyrre samtalen. Hvis ikke det fungerer, kan det være et problem med maskinvaren din.

Prøv dette:

• Sjekk mikrofonen, høyttalerne eller hodetelefonene. Påse at de er plugget inn og ikke dempet.
    • Sjekk kameraet ditt. Pass på at kameraet er slått på, er vendt mot deg og at det ikke er noe i veien.
    • Foreta et gratis testanrop i Skype. Testanropet ber deg om å ta opp en beskjed, og spiller den deretter av for deg. Dette er den enkleste metoden for å se om det er et problem med lydinnstillingene dine. Slik utfører du et testanrop.
    • Hører du ekko av din egen stemme? Problemet kan ligge i enheten til personen du ringer til. Be vedkommende om å skru ned avspillingsvolumet.
    • Kontroller lyden. Prøv å spille av en sang eller bruke et annet program med lyd får å teste volumet. Hvis du kan høre den, kan problemet ligge hos den andre personen i samtalen – be vedkommende om å utføre de samme trinnene.
    • Se produsentens nettside. Det finnes så mange merker og enheter, så det kan være flere årsaker til at noe ikke fungerer. Hvert merke er forskjellig, så det er alltid en god idé å sjekke på produsentens nettside om det finnes brukerveiledninger eller feilsøkingshjelp.

Først må du påse at du og personen du ringer har installert den nyeste versjonen av Skype, kontroller at dere har en god forbindelse og lukk eventuelle programmer som kan forstyrre samtalen. Hvis ikke det fungerer, kan det være et problem med maskinvaren din.

Prøv dette:

• Sjekk mikrofonen, høyttalerne eller hodetelefonene. Påse at de er plugget inn og ikke dempet.
    • Sjekk kameraet ditt. Pass på at kameraet er slått på, er vendt mot deg og at det ikke er noe i veien. I Skype for skrivebord går du til profilbildet ditt > Lyd- og videoinnstillinger > Under Video kontrollerer du om video viser en forhåndsvisning av kameraet.
      Merk: For brukere av Skype for Windows 10 må du påse at nettkamera innfrir minstekravene for Windows Store-apper.
    • Foreta et gratis testanrop i Skype. Testanropet ber deg om å ta opp en beskjed, og spiller den deretter av for deg. Dette er den enkleste metoden for å se om det er et problem med lydinnstillingene dine. I Skype for skrivebord klikker du på profilbildet ditt>Lyd- og videoinnstillinger >Utfør en gratis testsamtale.
    • Hører du ekko av din egen stemme? Problemet kan ligge i enheten til personen du ringer til. Be vedkommende om å skru ned avspillingsvolumet.
    • Lukk andre programmer som bruker webkameraet. Skype får kanskje ikke tilgang til webkameraet hvis en annen app bruker det.
    • Kontroller lyden. Prøv å spille av en sang eller bruke et annet program med lyd får å teste volumet. Hvis du kan høre den, kan problemet ligge hos den andre personen i samtalen – be vedkommende om å utføre de samme trinnene.
    • Se produsentens nettside. Det finnes så mange merker og enheter, så det kan være flere årsaker til at noe ikke fungerer. Hvert merke er forskjellig, så det er alltid en god idé å sjekke på produsentens nettside om det finnes brukerveiledninger eller feilsøkingshjelp.