Veiledning for samtalekvalitet (skrivebordsversjon av Windows)

Har du problemer med Skype-samtaler? Det er sannsynligvis et problem med Internett-tilkoblingen (enten din eller til personen du ringer), eller med datamaskinen din. La oss se om vi kan fikse det.

1. Bruker du den nyeste versjonen av Skype?

Forsikre deg om at både du og personen du ringer bruker den nyeste versjonen av Skype for best mulig ytelse. Last ned den nyeste versjonen.

1. Sjekk Internett-tilkoblingen din.

En dårlig forbindelse kan føre til tapte anrop, hakkete eller frosset video og dårlig lyd.

• Forsikre deg om at du har et sterkt WiFi-signal, eller enda bedre, at du bruker en kablet tilkobling.
  • Lukk programmer som muligens bruker Internett-tilkoblingen din.
  • Bruk Indikator for samtalekvalitet til å sjekke tilkoblingshastigheten din. Den finner du øverst til høyre i Skype-samtalevinduet.

Indikator for samtalekvalitet

Her er en mer detaljert veiledning i hvordan du løser tilkoblingsproblemer.

1. Sjekk webkameraet, mikrofonen og høyttalerne dine.

Dersom du har løst tilkoblingsproblemene dine og fortsatt har dårlig samtalekvalitet, kan det hende at det er et problem med maskinvaren. Hvis du bruker integrert mikrofon og integrerte høyttalere i en bærbar PC eller et nettbrett, kan du forsøke å bruke USB-hodetelefoner eller -webkamera i stedet. Her finner du en liste over USB-hodetelefonene og -webkameraene som er best å bruke med Skype. Vi har også detaljerte veiledninger for å rette opp problemer med høyttalere, mikrofoner og video, men de fleste kvalitetsproblemer kan løses med disse beste tipsene.

• Forsikre deg om at mikrofonen og høyttalerne eller hodetelefonene er koblet til og ikke dempet.
  • Foreta et gratis testanrop i Skype. Testanropet ber deg om å ta opp en beskjed, og spiller den deretter av for deg. Dette er den enkleste metoden for å se om det er et problem med lydinnstillingene dine. Slik utfører du et testanrop.
  • Sjekk at webkameraet ditt fungerer skikkelig. Åpne Skype, klikk på Verktøy > Alternativer og velg Videoinnstillinger. Dersom du kan se videodatastrømmen vet du at webkameraet fungerer.

Kan du ikke høre vennen din? Se veiledningen om hvordan du løser problemer med høyttaler/hodesett.

Kan ikke vennen din høre deg? Se veiledningen om hvordan du løser problemer med mikrofon.

Kan dere ikke se hverandre? Se veiledningen om hvordan du løser problemer med video.

Hører du ekko av din egen stemme? Problemet kan ligge i enheten til personen du ringer til. Be vedkommende om å skru ned avspillingsvolumet samt lese veiledningen om hvordan du løser problemer med mikrofon.

1. Sjekk datamaskinen din.
    • Påse at både du og vennene dine oppfyller minimum systemkrav for å kjøre Skype.
    • Dersom du bruker Skype på en bærbar datamaskin og har den i strømsparingsmodus, prøv å koble den til en strømkilde eller å slå av strømsparingsmodusen.
    • Sjekk Datamaskin-fanen i Indikator for samtalekvalitet for å se om datamaskinen din forårsaker problemer.
  2. Har du en gruppesamtale?
    Datamaskinen eller enheten som er vert for gruppesamtalen, må ha nok prosessorkraft og nettverksbåndbredde for samtalen. Mange personer i samtalen kan av og til føre til for stor belastning på vertsenheten, og forårsake problemer med samtalekvaliteten. Du kan forbedre kvaliteten på gruppesamtalen ved å påse at verten har et sterkt nettverk og en kraftig prosessor og reduser antall personer i samtalen.