Hjelp Windows Desktop

Hvordan administrerer jeg personverninnstillingene i Skype for Windows-skrivebordet?

Med personverninnstillingene i Skype kan du kontrollere hvem som kan kontakte deg på Skype, og administrere samtaleloggen. Du kan endre personverninnstillingene for å hindre ubehagelige anrop eller søppelpostmeldinger samt rapportere eventuelle ubehagelige kontakter.

Finn ut mer om personvern og sikkerhet på nettet.

Å kontrollere hvem som kan kontakte deg på Skype

Når du laster ned Skype første gang, kan som standard bare personene i kontaktlisten se profilbildet ditt eller dele skjerm eller video med deg, men alle som søker etter deg, kan ringe deg eller sende deg en direktemelding. Du kan endre disse innstillingene når som helst.

Endre personvern-innstillingene:

1

Klikk på Skype > Personvern... fra menylinjen i Skype.

Personvern valgt fra rullegardinmenyen under Skype.

Panelet Personverninnstillinger vises.

2

Kontroller hvem som har tillatelse til å ringe Skype til Skype til deg.

Velg Alle eller bare personer i kontaktlisten under Personverninnstillinger.

Alternativene Tillat alle å kontakte meg og Tillat bare personer i kontaktlisten å kontakte meg vises under personverninnstillingene.

3

Kontroller hvem som har tillatelse til å sende deg video og dele skjermen med deg.

Velg alle, bare personer i kontaktlisten eller ingen under Motta automatisk video fra og del skjermer med (rett under Tillat anrop fra).

Personverninnstillingspanelet som viser alternativer for mottak av video

5

Kontroller hvem som kan sende deg direktemeldinger.

Velg alle eller bare personer i kontaktlisten under Tillat direktemeldinger fra (under Motta automatisk video fra og del skjermer med.

Personverninnstillingspanelet som viser alternativer direktemeldinger

6 Merk av for alternativet Tillatt Microsoft-rettede annonser, inkludert bruk av Skype-profil og kjønn hvis du vil dele profilopplysninger med annonsører.

Alternativene for å godta Skype-informasjonskapsler og tillate Microsoft-rettede annonser, inkludert bruk av Skype-profil og kjønn, vises.

Finn ut mer om hvem som kan se profilinformasjonen din.

Slik administrerer du samtaleloggen:

Samtaleloggen lagres i Skype-skyen i 30 dager. Men du kan angi at datamaskinen skal lagre chatteloggen lenger, eller slette den.

Slik endrer du logginnstillingene:

1

Klikk påSkype > Personvern... fra menylinjen i Skype.

2

Klikk på rullegardinlisten under Behold logg i og velg hvor lenge loggen skal lagres.

Velg mellom for alltid, 3 måneder, 1 måned, 2 uker og ingen logg.

Personverninnstillingspanelet som viser alternativer for lagring av logg

Klikk på Tøm logg for å slette samtaleloggen. Dette fjerner hele loggen fra enheten, inkludert direktemeldinger, samtaler, talemeldinger, SMS-er, videomeldinger og sendte og mottatte filer.

Viktig: Hvis du sletter samtaleloggen, kan du ikke gjenopprette den.

Slik blokkerer du en kontakt:

Du kan enkelt blokkere kontakter for å hindre dem i å kontakte deg, sende deg direktemeldinger og se statusen din. Slik gjør du det:

1

Høyreklikk på kontakten du vil blokkere, på Kontakter-fanen i Skype, og velg Blokker denne personen...

Alternativet Blokker denne personen valgt fra menyen som vises etter at du har valgt kontakten du vil blokkere.

2

Merk av for Fjern fra kontaktlisten.

3

Hvis du vil rapportere en ubehagelig kontakt til Skype, merker du av for Rapporter misbruk.

Dialogboksen Blokker denne personen med alternativene Rapporter misbruk og Blokker merket.

4

Klikk på Blokker. Kontakten fjernes fra kontaktlisten og kan ikke kontakte deg igjen.

Å oppheve blokkeringen av en kontakt

Det er enkelt å oppheve blokkering av kontakter slik at de kan ringe deg, sende deg direktemeldinger og se statusen din:

1

Klikk på Skype > Personvern... fra menylinjen i Skype.

2

Klikk på Blokkerte kontakter.

Personverninnstillingspanelet som viser blokkerte kontakter.

3

Klikk på kontakten du vil oppheve blokkeringen av, i ruten Blokkerte personer, og klikk på Fjern blokkering av denne personen.

Personverninnstillingspanelet som viser knappen Fjern blokkering av denne personen.

Kontakten blir lagt tilbake til kontaktlisten din og kan kontakte deg.

Finn ut mer om hvordan du administrerer kontakter i Skype for skrivebordsversjonen av Windows.

Hvis du vil finne ut mer om sikkerhet, trygghet og personvern på nett, kan du gå til sikkerhetssenteret vårt.

Var denne artikkelen nyttig?

Ja Nei

Fortell oss hvorfor vi ikke kunne hjelpe deg i dag

Viktig : Ikke angi personlig informasjon (for eksempel Skype-navn, e-postadresse, Microsoft-konto, passord eller virkelig navn eller telefonnummer) i feltet ovenfor.

Spør fellesskapet

Se hva andre sier om "" i Skype-fellesskapet.

Bli med på samtalen

Videoveiledninger

Enkle, trinnvise veiledninger for hvordan du bruker Skype

Finne vennene dine på Skype Finne vennene dine på Skype
Find your friends on Skype Find your friends on Skype
Find your friends on Skype Find your friends on Skype

Trenger du fortsatt hjelp? Støtteteamet vårt er klare til å hjelpe deg. Spør dem nå