Hvorfor spør datamaskinen meg om jeg vil laste ned noe fra Skype?

Du ønsker kanskje å laste ned innhold som skal kjøres med Skype, for eksempel enhetsdrivere for et webkamera. Når du gjør dette, kan det dukke opp et forgrunnsvindu der du advares om at et program, en enhet eller tjeneste fra en tredjepart ber om tillatelse til å kjøre på datamaskinen din. Du må bekrefte at du ønsker at denne programvaren skal kjøre på datamaskinen din. Dette gjøres vanligvis ved å klikke i et vindu som vises på skjermen.

Et program, en enhet eller tjeneste som har minst én fil eller ett program som verken er en del av Skype-programvaren eller støttes av Skype, men som bruker Skype for å kjøre visse funksjoner.

Du må også være klar over at eksterne programmer kan brukes til å overføre virus, spionprogrammer og andre uønskede programmer til datamaskinen din. Derfor bør du bekrefte at tredjepartsprogrammer kommer fra en pålitelig kilde før du kjører dem. Selv om tredjepartsenheten eller -programvaren videresender eller viser tekst og lyd som kommer fra Skype, må du være klar over at teksten eller lyden ikke nødvendigvis er kryptert når det ikke lenger er en del av Skype-programmet.

Bare gi tredjepartsprogrammer tilgang til Skype dersom du vet hvorfor programmet ber om å koble til Skype, eller hvis du vet at programmet er pålitelig.

Hvis du vil ha mer informasjon om sikkerhet på Internett, kan du besøke sikkerhetssenteret vårt.