Hvorfor spør datamaskinen meg om jeg vil laste ned noe fra Skype?

Tilbake til søkeresultater
    Du vil kanskje laste ned innhold du kan kjøre sammen med Skype, slik som enhetsdrivere for et webkamera. Når du gjør det, kan det være du ser et popup-vindu som varsler deg om at en tredjepartsenhet, -program eller -tjeneste ber om tillatelse til å kjøre på datamaskinen din. Du må bekrefte at du vil at denne programvaren skal kjøre på datamaskinen din, vanligvis ved å klikke i et vindu som vises på skjermen.

En tredjepartsenhet, -program eller -tjeneste har minst én fil eller applikasjon som ikke er del av Skype-programvaren eller som ikke er godkjent av Skype, men som bruker Skype til å kjøre visse funksjoner.

Du må også være klar over at eksterne programmer kan brukes til å overføre virus, spyware og andre uønskede programmer til datamaskinen din. Derfor må du sjekke at programmet kommer fra en klarert kilde før du kjører det. Husk at selv om tredjepartsenheten eller -programvaren videresender eller viser tekst eller lyd som kommer fra Skype, er det ikke sikkert teksten eller lyden er kryptert når det ikke lenger er del av Skype-applikasjonen.

Gi et tredjepartsprogram tilgang til Skype kun hvis du vet hvorfor programmet ber om å bli koblet til Skype, eller hvis du vet at programmet er klarert.

Les mer om trygghet på nett i sikkerhetssenteret.