Hjem Nye Skype

Hvordan kan jeg feilsøke problemer med samtaler i nye Skype?

Har du problemer med Skype-samtaler? Din eller vennens Internett-tilkobling er den mest sannsynlige årsaken. En dårlig Internett-forbindelse kan forårsake tapte samtaler, forsinkelser og dårlig lyd- og videokvalitet. Tipsene nedenfor kan være til hjelp.

1. Bruk den nyeste versjonen av Skype.
      Vi jobber kontinuerlig med å forbedre samtalekvaliteten, så for å sikre best mulig ytelse bør du forsikre deg om at både du og personen du ringer, bruker den nyeste versjonen av Skype. Last ned den nyeste versjonen.

2. Test forbindelsen.
      Både du og vennen din må ha nok båndbredde for å få høy samtalekvalitet. Bruk en app for hastighetstesting til å kontrollere ytelsen på mobilforbindelsen, og kontroller resultatet mot ned- og opplastingshastighetene Skype krever. Hvis du har en treg forbindelse under en videosamtale, anbefaler vi at du slår av video og har en lydsamtale i stedet.

3. Forstyrrer et annet program samtalen?
      Lukk eventuelle programmer som kan forstyrre samtalen. Fildelingsprogrammer, strømming av lyd eller video eller rett og slett en åpen nettleser er alle ting som kan oppta båndbredde.

Påse først at du og personen du ringer har installert den nyeste versjonen av Skype, kontroller at dere har en god forbindelse og lukk eventuelle programmer som kan forstyrre samtalen, og følg deretter denne fremgangsmåten:

1. Pass på at mikrofonen og høyttalerne ikke er dempet og at de fungerer som de skal.
      Prøv å flytte deg nærmere mikrofonen, redusere bakgrunnsstøyen eller skjerme høyttaleren med hånden. Prøv å veksle mellom telefonrør- og høyttalermodus eller bruke hodetelefoner.

2. Bruk en ekko- eller lydtesttjeneste til en testsamtale.
      Skypes gratis testanrop er den enkleste måten å teste lyden på. Du blir bedt om å ta opp en melding, og så spilles den av, slik at du kan høre. Slik utfører du et testanrop. Hvis du ikke kan høre stemmen i testanropet, går du videre til neste trinn.

3. Kontroller lyden.
      Prøv å spille av en sang eller bruke et annet program med lyd. Hvis du kan høre den, kan problemet ligge hos den andre personen i samtalen – be vedkommende om å utføre de samme trinnene.

1. Påse at du og personen du ringer har installert den nyeste versjonen av Skype, kontroller at dere har en god forbindelse og lukk eventuelle programmer som kan forstyrre samtalen.

2. Pass på at kameraet er slått på, er vendt mot deg og at det ikke er noe i veien. Noen ganger slår Skype av video for å spare båndbredde. Hvis det er en strek gjennom videoknappen, trykker du knappen for å slå video på.

Har du fremdeles videoproblemer?

• Se produsentens webområde.
      Det finnes så mange merker og enheter, så det kan være flere årsaker til at noe ikke fungerer. Hvert merke er forskjellig, så det er alltid en god idé å sjekke på produsentens webområde om det finnes brukerveiledninger eller feilsøkingshjelp.

• Du kan vurdere å investere i en nyere enhet.
      Vi har satt opp en liste over de beste mobilenhetene for bruk sammen med Skype.

Hvordan har jeg samtaler i nye Skype?