Hvordan har jeg samtaler i nye Skype for skrivebordet?

Du kan ringe andre Skype-brukere gratis ved å ha en Skype til Skype-samtale. Hvis personen du ønsker å nå, ikke er tilgjengelig i Skype, kan du ringe dem på mobil- eller fasttelefonen – du trenger bare litt Skype-kredit eller et abonnement.

Slik har du en gratis Skype til Skype-samtale:

1. Velg Samtale samtale-knapp-knappen for å få en liste over nylige samtaler eller søke etter personer.
    2. Finn personen eller gruppen du vil ringe, og ...
      • Ha en lydsamtale: Velg samtale Lydsamtale-knapp-knappen.
      • Ha en videosamtale: Velg videosamtale Videosamtale-knapp-knappen.
      • Ringe en eksisterende gruppe av personer: Velg lydsamtale Lydsamtale-knapp- eller videosamtale Videosamtale-knapp-knappen.
      • Ringe en ny gruppe av personer: Velg Ring flere personer gruppesamtale-knapp, velg alternativknappen ved siden av hver person du vil inkludere i samtalen, og velg deretter Samtale-knappen. Nye gruppesamtaler vil alltid starte som lydsamtaler, men du kan slå på video under samtalen ved å velge video videosamtale-knapp-knappen.
    3. Når samtalen er slutt, velger du avslutt samtale Avslutt samtale-knapp-knappen for å legge på.

Alternativt kan du ha en samtale én til én eller en gruppechat ved å velge lydsamtale Lydsamtale-knapp- eller videosamtale Videosamtale-knapp-knappen.

Hvis du er logget på Skype, kan du motta samtaler. Når du blir varslet om en innkommende samtale, velger du samtale Lydsamtale-knapp-knappen for å svare på anropet som en lydsamtale, eller du velger video videosamtale-knapp-knappen for å svare med video. Hvis du ikke vil besvare anropet, velger du avslutt samtale Avslutt samtale-knapp-knappen for å avslå samtalen. Hvis du er frakoblet og har Talemeldinger aktivert, vil den som ringer kunne legge igjen en beskjed, eller du kan sette opp viderekobling av anrop til et annet nummer.

Du trenger litt Skype-kredit eller et abonnement for å ringe noen på mobil- eller fasttelefonnummeret. Hvis du allerede har lagret personens kontaktinformasjon, velger du samtale samtale-knapp-knappen, og velger deretter samtale Lydsamtale-knapp-knappen ved siden av navnet på personen i kontaktlisten. Hvis du har lagret mer enn ett telefonnummer for personen, kan du velge nummeret du vil ringe, fra en rullegardinliste. Alternativt kan du velge samtale samtale-knapp-knappen og deretter bruke numerisk tastatur numerisk tastatur-knapp-knappen til å taste telefonnummeret.

Samtalekontrollene er skjult under en samtale, men bare velg skjermen for å gjøre dem synlige.

• Mikrofon-knapp Slå mikrofonen på eller av.
    • Videosamtale-knapp Slå video på eller av.
    • avslutt samtale-knapp Avslutte samtalen.
    • Mer-knapp Når du skal dele skjermen, legge til personer, endre lyd- eller videoinnstillinger eller sette en samtale på vent.
    • Bilde-knapp Åpne galleriet der du kan dra og slippe bilder for å dele.
    • Reaksjon-knapp Sende reaksjoner. La vennene dine få vite hva du føler. Send et begeistret tilrop, tommel opp eller en annen reaksjon, så vil den atuomatisk bli vist på vennens skjerm. Nye reaksjoner vil bli lagt til hele tiden, og de kan være forskjellige i ulike regioner.

Samtalereaksjoner
    • mikrofon-knapp Slå mikrofonen på eller av.
    • avslutt samtale-knapp Avslutte samtalen.
    • videosamtale-knapp Slå video på eller av.
    • Bytt kamera fra frontkamera til kamera på baksiden Bytte fra frontkameraet til kameraet på baksiden.
    • Mer-knapp Når du skal dele skjermen, legge til personer, endre lyd- eller videoinnstillinger eller sette en samtale på vent.
    • Bilde-knapp Åpne galleriet der du kan dra og slippe bilder for å dele.
    • Reaksjon-knapp Sende reaksjoner. La vennene dine få vite hva du føler. Send et begeistret tilrop, tommel opp eller en annen reaksjon, så vil den atuomatisk bli vist på vennens skjerm. Nye reaksjoner vil bli lagt til hele tiden, og de kan være forskjellige i ulike regioner.

Opptil 25 personer (24 pluss deg selv) kan være med i den samme lydsamtalen. Det maksimale antall videostrømmer du kan motta, er 6, men kan variere avhengig av enheten du bruker.

Ja, bruk det numeriske tastaturet til å taste inn grønne numre i Skype. Disse landene og nummersekvensene støttes og er gratis for alle brukere:

Frankrike: +33 800, +33 805, +33 809
    Polen: +48 800
    Storbritannia: +44 500, +44 800, +44 808
    USA: +1 800, +1 866, +1 877, +1 888
    Taiwan: +886 80

Nei, du kan ikke ha nødtelefonsamtaler med nødetater i Skype. Du må bruke mobiltelefonen eller fasttelefonen til nødsamtaler, om nødvendig. Les Skypes vilkår for bruk for å få mer informasjon.