Tilgjengelighetsfunksjoner i den nye versjonen av Skype for Windows, Mac og Linux

Hjelpefunksjoner hjelper personer med nedsatt funksjonsevne å navigere og kontrollere enheten.

Tematilpasning

Skype kan tilpasses etter dine behov. Du kan f.eks. velge høykontrast for å få bedre lesbarhet.

• Velg din avatar for å vise profilen din.
    • Velg Tema for å gjøre en tilpasning.
    • Du kan velge et tema som passer dine behov.
      Obs! Hvis du har problemer med å lese tekst på en flerfarget bakgrunn, kan du velge et høykontrasttema.

Hurtigtaster for temaer

Slik henter du raskt frem temavelgeren:
    • På Mac: Cmd + T
    • På Windows: Ctrl + T
    Slik bytter du mellom lys og mørk modus i nåværende tema:
    • På Mac: Cmd + Shift + T
    • På Windows: Ctrl + Shift + T

Hurtigtaster

Du kan raskt navigere gjennom Skype ved hjelp av hurtigtaster. Finn ut mer.

Skriftstørrelse

Du kan angi hva som skal være standard skriftstørrelse i Skype.

• På Mac bruker du Vis-menyen i toppraden for å zoome inn eller ut, eller for å gå tilbake til den opprinnelige størrelsen
      • Cmd + + for å zoome inn
      • Cmd + - for å zoome ut
      • Cmd + 0 for opprinnelig størrelse
    • På Windows velger du Alt + V for å hente frem Vis-menyen for å zoome inn eller ut, eller for å vise opprinnelig størrelse
      • Ctrl + Shift + = for å zoome inn
      • Ctrl + - for å zoome ut
      • Ctrl + 0 for opprinnelig størrelse

Automatisk svar på anrop

Du kan konfigurere Skype slik at programmet svarer automatisk på anrop.
    • Velg din avatar.
    • Rull til Ringer.
    • Aktiver Svar automatisk på innkommende anrop.
    • Du kan også angi Start min video automatisk som sekundært alternativ.

Bruk av Skype med hjelpemidler

Skype fungerer sammen med hjelpemidler, f.eks. skjermlesere i Windows og MacOS.

Les mer om installering av Windows Narrator.

Les mer om oppsett av Mac VoiceOver.

Microsoft er klar over at det kan være visse ytelsesproblemer ved bruk av den nye versjonen av Skype med VoiceOver på eldre versjoner av MacOS. Vi anbefaler at du oppdaterer til den nyeste tilgjengelige versjonen av MacOS.

Vi jobber kontinuerlig for å forbedre tilgjengeligheten i Skype, men hvis du foretrekker den forrige versjonen, kan du laste den ned ved å følge trinnene nedenfor.

Mac-brukere:

1. Lukk Skype hvis programmet kjører.
    2. Last ned forrige versjon.
    3. Velg Installer.
    4. Velg å erstatte programmet når du blir spurt om det.
    5. Forrige versjon installeres og erstatter din nåværende versjon.

Windows-brukere:

1. Last ned forrige versjon.
    2. Følg installeringsinstruksjonene.
    3. Forrige versjon installeres og erstatter din nåværende versjon.

Hvis du vil ha teknisk hjelp i å bruke Skype på Mac eller Windows, kan du kontakte Microsoft Answer Desk for tilgjengelighet. Gå til nettstedet for Microsoft Answer Desk for tilgjengelighet for å finne kontaktinformasjonen for ditt land.