Tilgjengelighetsfunksjoner i Skype

Tilbake til søkeresultater

Hjelpefunksjoner hjelper personer med nedsatt funksjonsevne å navigere og kontrollere enheten.

Tematilpasning

Skype kan tilpasses etter behovene dine på mange ulike måter.

1. Velg profilbildet ditt.
    2. Velg settings button Innstillinger.
    3. Velg Appearance button Visningen  som skal tilpasses:
      • Farge.
      • Lys eller Mørk modus.
      • Høykontrast lys eller Høykontrast mørk modus.

Hurtigtaster på skrivebordet for temaer

Slik henter du raskt frem temavelgeren:

• På Mac: Cmd + T
    • På Windows: Ctrl + T

Slik bytter du mellom lys og mørk modus for det nåværende temaet:

• På Mac: Cmd + Skift+ T
    • På Windows: Ctrl + Skift + T

Aktivere undertekster

1. Velg mer more button under en lyd- eller videosamtale.
    2. Velg Aktiver teksting.

Finn ut mer om hvordan du bruker undertekster i Skype.

Hurtigtaster

Du kan raskt navigere gjennom Skype ved hjelp av hurtigtaster.

Skriftstørrelse

Du kan angi standard skriftstørrelse for Skype på skrivebords- og nettversjonen.

• På Mac bruker du Vis-menyen i toppraden for å zoome inn eller ut, eller for å gå tilbake til den opprinnelige størrelsen:
      • Cmd + + for å zoome inn
      • Cmd + - for å zoome ut
      • Cmd + 0 for opprinnelig størrelse
    • På Windows velger du Alt + V for å hente frem Vis-menyen for å zoome inn eller ut, eller for å vise opprinnelig størrelse:
      • Ctrl + Skift+ = for å zoome inn
      • Ctrl + - for å zoome ut
      • Ctrl + 0 for opprinnelig størrelse

Automatisk svar på anrop

Du kan konfigurere Skype slik at programmet svarer automatisk på anrop. (Ikke tilgjengelig i Skype for iPhone, iPad eller nettlesere).

1. Velg profilbildet ditt.
    2. Velg Settings button Innstillinger.
    3. Velg Calling button Anrop.
    4. Velg Svar automatisk på innkommende anrop.
    5. Du kan også angi Start min video automatisk som et sekundært alternativ.

Kontroller tilstanden til mikrofon og video

Annonser mikrofonstatus under en samtale:

• På Mac: [Command] + Skift + Option + [M]
    • På Windows: Ctrl + Alt + M

Annonser egen videostatus under en samtale:

• På Mac: [Command] + Skift + Option + [K]
    • På Windows: Ctrl + Shift + Alt + K

Bruke Skype med hjelpeteknologier

Skype fungerer sammen med hjelpeteknologier, f.eks. skjermlesere i Windows og MacOS.

Finn ut mer om Installering av Windows Narrator.

Finn ut mer om Oppsett av Mac VoiceOver.

Merk: Skype tilbyr ikke utstyr til brukere, inkludert enheter som er spesielt ment for personer med funksjonshemninger.