Tilgjengelighetsfunksjoner i Skype

Tilbake til søkeresultater

Hjelpefunksjoner hjelper personer med nedsatt funksjonsevne å navigere og kontrollere enheten.

Tematilpasning

Skype kan tilpasses etter behovene dine på mange ulike måter.

1. Velg profilbildet ditt.
    2. Velg Innstillinger settings button.
    3. Velg utseende Appearance button som skal tilpasses:
      • Farge.
      • Lys eller Mørk modus.
      • Høykontrast lys eller Høykontrast mørk modus.

Hurtigtaster på skrivebord for temaer

Slik henter du raskt frem temavelgeren:

• På Mac: Cmd + T
    • På Windows: Ctrl + T

Slik bytter du mellom lys og mørk modus i nåværende tema:

• På Mac: Cmd + Shift + T
    • På Windows: Ctrl + Shift + T

Slå på undertekster

1. Velg Mer more button-knappen under en lyd- eller videosamtale.
    2. Velg Slå på teksting.

Finn ut mer om hvordan du bruker undertekster i Skype.

Hurtigtaster

Du kan raskt navigere gjennom Skype ved hjelp av hurtigtaster. Finn ut mer.

Skriftstørrelse

Du kan angi hva som skal være standard skriftstørrelse i Skype, på enten skrivebordsversjonen eller på nettversjonen.

• På Mac bruker du Vis-menyen i topp raden for å zoome inn eller ut, eller for å gå tilbake til den opprinnelige størrelsen
      • Cmd + + for å zoome inn
      • Cmd + - for å zoome ut
      • Cmd + 0 for opprinnelig størrelse
    • På Windows velger du Alt + V for å hente frem Vis-menyen for å zoome inn eller ut, eller for å vise opprinnelig størrelse
      • Ctrl + Shift + = for å zoome inn
      • Ctrl + - for å zoome ut
      • Ctrl + 0 for opprinnelig størrelse

Automatisk svar på anrop

Du kan konfigurere Skype slik at programmet svarer automatisk på anrop. (ikke tilgjengelig i Skype for nettlesere).

• Velg profilbildet ditt.
    • Velg InnstillingerSettings button.
    • Velg AnropCalling icon.
    • Velg Svar automatisk på innkommende anrop.
    • Du kan også angi Start min video automatisk som sekundært alternativ.

Kontroller mikrofon-og video tilstand

Annonser mikrofonstatus under en samtale:

• På Mac – [kommando] + Skift + Option + [M]
    • På Windows - Ctrl + Alt + M

Annonser egen videostatus under en samtale:

• På Mac – [kommando] + Skift + Option + [K]
    • På Windows - Ctrl + Shift + Alt + K

Bruk av Skype med hjelpemidler

Skype fungerer sammen med hjelpemidler, f.eks. skjermlesere i Windows og MacOS.

Les mer om installering av Windows Narrator.

Les mer om oppsett av Mac VoiceOver.

Merk: Skype tilbyr ikke utstyr til brukere, inkludert enheter som er spesielt ment for personer med funksjons hemninger.