Hva kan jeg gjøre i en Skype-samtale?

Tilbake til søkeresultater

I en samtale kan du gjøre følgende:

• microphone button Trykke eller klikke for å slå mikrofonen på eller av. I Skype på datamaskiner kan du få flere lydinnstillinger ved å bevege pekeren over mikrofonikonet.
    • Video call button Slå video på eller av. I Skype på datamaskiner kan du få flere videoinnstillinger ved å bevege pekeren over videoknappen.
    • mobile swap camera button Bytte fra frontkameraet til kameraet på baksiden (bare på mobil).
    • Merge calls Slå sammen gjeldende og innkommende anrop. (ikke tilgjengelig i Skype for nettlesere).
    • end call button Avslutte samtalen.

Obs! I Skype-samtaler på mobil kan noen samtalekontroller være skjult. Du kan vise dem igjen ved å trykke på skjermen.

Android (6.0+), Android-nettbrett, iPhone og iPad

Avhengig av plattform og enhet kan enda flere funksjoner være tilgjengelige i Skype-samtaler.

• chat button Gå tilbake til chatten underveis i samtalen.
    •  Grid view button Bytte fra rutenettvisning til talervisning.
    • Speaker button Slå høyttaleren av eller på i løpet av samtalen.
    • snapshot button Ta et øyeblikksbilde av samtalen, og del det med en venn.

Trykk på more menu-knappen for å se flere alternativer:

• Video call button Tillat innkommende video (slå av eller på).
    • add people button Legg til flere personer i samtalen.
    • mobile call recording button Ta opp Skype-samtalen.
    • reactions button Send en reaksjon i løpet av samtalen.
    • share screen button Del skjermen i løpet av samtalen.

Se dem du vil se (gjelder bare videosamtaler). Veksle mellom deg selv eller en venns videofeed. Trykk og hold på en deltaker i samtalen, og dra vedkommende til hovedvinduet for samtalen.

Chat med noen 1:1 fra en gruppesamtale. Trykk og hold på deltakeren i en gruppesamtale, og velg Send melding.

Demp eller Fjern fra samtalen (bare gruppesamtaler). Trykk og hold på en deltaker i samtalen, og velg deretter Demp eller Fjern fra samtalen. Hvis du demper eller fjerner noen, mottar vedkommende varselet En annen deltaker dempet mikrofonen din eller Du ble fjernet fra samtalen av en annen deltaker.

Skype for Windows, Mac, Linux, nettlesere og Skype for Windows 10 (versjon 14)

Avhengig av plattform og enhet kan enda flere funksjoner være tilgjengelige i Skype-samtaler. Se flere menyalternativer:

• switch view desktop Bytt fra rutenettvisning til talervisning (ikke tilgjengelig i Skype for Windows 10 (versjon 14))
    • microphone button Beveg pekeren over mikrofonen for å vise flere lydinnstillinger:
      • Velg en annen mikrofonenhet hvis du har koblet til flere.
      • Velg en annen høyttaler hvis du har koblet til flere. Dette aktiverer også høyttalertelefonfunksjonen.
    • Video call button Beveg pekeren over videoknappen for å vise flere videoalternativer:
      • Velg et annen kamera hvis du har koblet til flere.
      • Velg Gjør bakgrunnen min uskarp. Dette gjør at du kan prioritere deg selv og gjøre bakgrunnen uskarp i en videosamtale (støttes ikke i Linux).
      • Velg innstillingene for webkamera hvis du vil gjøre noen justeringer.
    • add people button Legg til flere personer i samtalen.
    • chat button Åpne chatten i løpet av samtalen.
      • Add-in button Del kontakter, plassering og andre tilleggsprogrammer.
    • share screen button Del skjermen i løpet av samtalen (ikke tilgjengelig i Skype for nettlesere).
    • snapshot button Ta et øyeblikksbilde av samtalen, og del det med en venn (ikke tilgjengelig i Skype for nettlesere).
    • reactions button Send en reaksjon i løpet av samtalen.
    • more menu during a call Flere alternativer, for å starte innspilling, slå på undertekster, slå av innkommende video, sette samtalen på vent, gå til lyd- og videoinnstillinger eller, hvis du kan, gjøre bakgrunnen uskarp (ikke tilgjengelig i Skype for nettlesere) i løpet av en videosamtale.

Se dem du vil se (gjelder bare videosamtaler). Veksle mellom deg selv eller en venns videofeed ved å klikke på en deltaker i samtalen og dra deltakeren til hovedvinduet for samtalen.

Endre størrelsen på videoforhåndsvisningen. Hold musepekeren over videoforhåndsvisningen under en videosamtale, og bruk utvid Expand til å gjøre den større eller mindre.

Bytt mellom kameraer (bare videosamtaler). I løpet av en videosamtale kan du høyreklikke på avataren for å velge et annet kamera.

Chat med noen 1:1 fra en gruppesamtale. Høyreklikk på deltakeren under en gruppesamtale, og velg Send melding.

Demp eller Fjern fra samtalen (bare gruppesamtaler). Beveg musepekeren over en som er med i samtalen, og klikk på vinkeltegnet ved siden av navnet for å dempe eller fjerne vedkommende fra samtalen. Hvis du demper eller fjerner noen, mottar vedkommende varselet En annen deltaker dempet mikrofonen din eller Du ble fjernet fra samtalen av en annen deltaker.

Klar for å lære mer?
    Hvordan ringer jeg i Skype?
    Hvordan svarer jeg på et anrop i Skype?