Din tillatelse, takk? Forklaring av forespørsler om mobiltillatelser

Du er klar til å installere Skype og begynne å chatte når du plutselig blir bedt om å gi tillatelse til en hel liste over ting. Dette kan virke litt problematisk, tross alt er det ikke lett å forstå nøyaktig hva du gir tillatelse til. Skype er utformet for å dra full nytte av maskinvaren og programvaren på den mobile enheten. Når du for eksempel blir bedt om tillatelse til å få tilgang til den nøyaktige plasseringen din, er det bare i tilfelle du noen gang vil dele posisjonen din med en av Skype-kontaktene dine. Alle tillatelser er valgfrie og krever samtykke (du kan fortsette å bruke Skype uten å gi disse tillatelsene, men enkelte funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige).

Her er en liste over alle mobiltillatelsene og hva de betyr for deg:

Tillatelseskategori

Beskrivelse

Plattform

Kontakter

Du kan synkronisere enhetskontaktene, dette laster opp kontaktene dine til Microsofts servere, slik at du enkelt kan koble deg til vennene dine som allerede bruker Skype.

Android, iOS

Mikrofon

Mikrofonen er nødvendig for at andre skal kunne høre deg under lyd- eller videosamtaler eller for å spille inn lydmeldinger.

Android, iOS

Kamera

Kameraet er nødvendig for at andre skal kunne se deg under videosamtaler, eller for at du skal kunne sende bilder som er tatt mens du bruker Skype.

Android, iOS

Plasseringen

Du kan dele posisjonen din med andre brukere eller bruke plasseringen din til å finne relevante steder i nærheten av deg.

Android, iOS

Fotobibliotek (iOS) / Ekstern lagring (Android)

Lagringsplass er nødvendig for å kunne lagre bilder eller dele bilder med andre du kan chatte med.

Android, iOS

Varslinger

Med varsler kan du vite når meldinger eller anrop mottas selv når Skype ikke brukes aktivt.

Android, iOS

Siri

Dette gjør at Siri kan ringe i Skype.

iOS

Kalender

Gi tilgang til kalenderen slik at anrop kan planlegges og legges til i kalenderen.

iOS

Bevegelsesbruk

Bevegelsesbruk gjør det mulig for Skype å oppdage når enheten er rotert for å orientere kameraet riktig.

iOS

Telefon

Gi tilgang til telefonen i Android 12 og nyere, slik at du kan foreta og motta Skype-anrop.

Android

Les telefontilstand

Tilgang til telefontilstand gir deg mulighet til å sette en samtale på vent når en vanlig telefonsamtale pågår.

Android

Systemvarslingsvindu

Denne innstillingen tillater Skype-skjermdeling, som krever tilgang til all informasjon på skjermen eller spilles av på enheten mens du spiller inn eller kringkaster innhold.

Android

Les SMS

Dette gjør at SMS-meldinger på enheten kan leses når det er nødvendig for bekreftelsesmeldinger.

Android