Hvordan sende en direktemelding i Skype?
  1. Fra Meldingsknapp Samtaler velger du personen eller gruppen du vil sende direktemelding til.

2. Skriv inn meldingen i chattevinduet, og velg Send-knapp Sende Knappen.

Hvis du vil hoppe til den nyeste meldingen i en chat, velger du Chatfilter vinkeltegn nedover Knappen. (Ikke tilgjengelig i Skype for Android 4.0.4 - 5.1.)

Skype på skrivebord og mobil

Høyreklikk eller trykk og hold meldingen. Fra menyen kan du:

Skype på Android 4.0.4 - 5.1

Trykk og hold på meldingen. Fra toppen kan du:

• Sitat meldingen i et samtalevindu.

• Frem meldingen til en annen samtale.

• Redigere meldingen, og send den på nytt.

• Kopiere meldingen for å lime inn i et samtalevindu.

• Fjerne meldingen fra samtalen.

Skype på skrivebord og mobil

Reagere på meldinger du har mottatt

Velg smilefjesknapp Reagere på denne meldingen ved siden av en direktemelding du har mottatt. Da vises et utvalg av tilgjengelige reaksjoner. Nye reaksjoner legges til ofte og kan variere etter område. Klikk pilene (eller sveip, på mobil) for å velge blant flere tilgjengelige reaksjoner. Velg Rediger tekst-knapp Tilpasse reaksjonene dine til legge til eller fjerne reaksjoner i meldingsreaksjonsvelgeren . Mer informasjon om legge til egendefinerte reaksjoner ved hjelp av chat-kommandoer .

Hvis du velger uttrykksikonet, sendes det automatisk.

Kopiere, sitere, videresende og rapportere en mottatt melding

Høyreklikk eller trykk og hold meldingen du har mottatt. Fra menyen kan du:

• Kopiere meldingen som skal limes inn i et samtalevindu.

• Sitat meldingen i et samtalevindu. Finn ut hvordan du sitat med hurtigtaster i Skype for stasjonære enheter.

• Frem meldingen til en annen kontakt. Finn ut hvordan du fremover med hurtigtaster i Skype for stasjonære enheter.

• Legg til bokmerke for å lagre meldingen i Bokmerker-vinduet. Lære slik bruker du bokmerker .

• Velg meldinger for å velge meldinger du vil kopiere eller videresende.

• Merke meldingen som Ulest herfra.

• Rapporter et problem om denne samtalen som søppelpost eller inneholder upassende materiale.

Skype på Android 4.0.4 - 5.1

Trykk og hold på en melding du har mottatt, og trykk deretter en knapp fra toppen til ...

• Sitat meldingen i et samtalevindu.

• Frem meldingen til en annen samtale.

• Kopiere meldingen for å lime inn i et samtalevindu.

• Merke samtalen som Ulest herfra .

• Trykk på Rapporter misbruk-knappen M3 menyknappen, og velg Rapporten hvis det er søppelpost eller upassende materiale.

Skype på Windows, Mac, Linux, Web og Skype for Windows 10 og 11 (versjon 15)

1. I Samtaler Velg Nylige chatter vinkeltegn-knappen nedover .

2. Fra menyen kan du filtrere chattene ved å velge fra følgende:

• Sorter etter skjulte chatter

• Sorter etter klokkeslett

• Sorter etter ulest

• Skjule eller vise favoritter

Skype for Android (6.0+) og Android-nettbrett

1. I Samtaler , trykk på Filterknapp for Android og iPhone Filter på Android (6.0+) og Android-nettbrett.

2. Derfra kan du filtrere chattene ved å velge blant følgende:

• Skjulte chatter

• Sorter etter siste

• Sorter etter ulest

• Sorter etter aktiv

• Vise eller skjule favoritter

• Aktivere eller deaktivere kompakt oppsett

Skype for iPhone og iPad

1. I Samtaler , trykk på Filterknapp for Android og iPhone Filter på iPhone og iPad.

2. Fra menyen kan du filtrere chattene ved å velge fra følgende:

• Skjulte chatter

• Sorter etter siste

• Sorter etter ulest

• Sorter etter aktiv

• Vise eller skjule favoritter

• Aktivere eller deaktivere kompakt oppsett

Merk: Sortering av direktemeldinger er ikke tilgjengelig for Android 4.0.4 – 5.1.