Tilgjengelighetsfunksjoner i Skype

Hjelpefunksjoner hjelper personer med nedsatt funksjonsevne å navigere og kontrollere enheten.

Tematilpasning

Skype kan tilpasses etter behovene dine på mange ulike måter.

1. Velg profilbilde .

2. Velg Innstillinger-knappen Innstillinger .

3. Velg Knapp for å se magisk tryllestav Utseende for å tilpasse:

• Farge .

• Lys , Mørk Eller Bruk systeminnstillinger Modus.

• Høykontrastlys Eller Høykontrast mørk Modus.

Hurtigtaster på skrivebord for temaer

Slik henter du raskt frem temavelgeren:

• På Mac – Cmd + T

• På Windows – Ctrl + T

Slik bytter du mellom lys og mørk modus for det nåværende temaet:

• På Mac – Cmd + Skift + T

• På Windows – Ctrl + Skift + T

Slå på undertekster

1. Under en lyd- eller videosamtale velger du Flere alternativer-knappen Mer .

2. Velg Aktivere undertekster .

Mer informasjon om bruke undertekster i Skype .

Hurtigtaster

Du kan raskt navigere gjennom Skype ved hjelp av hurtigtaster .

Skriftstørrelse

Du kan angi standard skriftstørrelse for Skype på skrivebords- og nettversjonen.

• På Mac bruker du Vis-menyen i toppraden for å zoome inn eller ut, eller for å gå tilbake til den opprinnelige størrelsen:

• Cmd + + for å zoome inn

• Cmd + - for å zoome ut

• Cmd + 0 for faktisk størrelse

• På Windows velger du Alt + V for å hente frem Vis-menyen for å zoome inn eller ut, eller for å vise opprinnelig størrelse:

• Ctrl + Skift + = for å zoome inn

• Ctrl + - for å zoome ut

• Ctrl + 0 for faktisk størrelse

Besvar anrop automatisk

Du kan konfigurere Skype slik at programmet svarer automatisk på anrop. (Ikke tilgjengelig i Skype for iPhone, iPad eller på nettet). Merk: På Android er denne funksjonen bare tilgjengelig når Skype-appen er i forgrunnen.

1. Velg profilbilde .

2. Velg Innstillinger-knappen Innstillinger .

3. Velg Anrop-faneknappen Ringer .

4. Velg Avansert .

5. Velg Svare på innkommende anrop automatisk .

6. Du kan også angi Start videoen automatisk som et sekundært alternativ.

Kontroller mikrofon- og videotilstand

Annonser mikrofonstatus under en samtale:

• På Mac: [Command] + Skift + Option + [M]

• På Windows: Ctrl + Alt + M

Annonser egen videostatus under en samtale:

• På Mac: [Command] + Skift + Option + [K]

• På Windows: Ctrl + Shift + Alt + K

Bruke Skype med hjelpeteknologi

Skype fungerer sammen med hjelpeteknologier, f.eks. skjermlesere i Windows og MacOS.

Mer informasjon om Konfigurasjon av Windows Skjermleser .

Mer informasjon om Konfigurasjon av Mac VoiceOver .

Merk : Skype tilbyr ikke utstyr til brukere, inkludert enheter som er spesielt beregnet for personer med funksjonshemninger.