Bruke en skjermleser til å utforske og navigere i Skype for Windows

Skjermleserinnhold Denne artikkelen gjelder for personer med synshemninger som bruker et skjermleserprogram med Skype og er en del av Tilgjengelighetsinnhold i Skype Angi. Hvis du vil ha mer generell hjelp, kan du gå til Startside for Skype-kundestøtte .

Bruk Skype med tastaturet og en skjermleser, for eksempel Skjermleser, den innebygde skjermleseren i Windows eller NVDA til å utforske og navigere i hovedvisningene og elementene i appen, og flytte mellom visninger og funksjoner. Informasjonen i denne artikkelen er for bruk med den nyeste versjonen av Skype. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du gå til Hvordan oppdatere Skype?

Obs!:

I dette emnet

Bli kjent med Skype-oppsettet

Skype er delt inn i en listerute og en hovedinnholdsrute. Elementene som er inkludert i listeruten, endres basert på visningen du velger.

Listerute

Listeruten er til venstre for hovedinnholdsruten. Hvis du er en person med nedsatt syn eller synshemninger, eller hvis du har begrenset mobilitet, kan du bygge en mental modell av Skype-listeruten. Områdene og bestemte elementer i listeruten er beskrevet i tabellen nedenfor.

Området

Elementer du finner i dette området

Første rad: Informasjon om deg og alternativer-knappen

• Visningsnavn

• Skype-kredittsaldo

• Stemningsmelding . Viser humørmeldingen hvis du har angitt en.

• Flere alternativer Knappen. Lar deg få tilgang til innstillinger, hjelp for appen og logge deg av appen.

Andre rad: Søkefelt og tilgang til det numeriske tastaturet

• Folk, grupper og meldinger søkeboks. Lar deg søke etter kontakter og chatter.

• Bruke numerisk tastatur Knappen. Viser det numeriske tastaturet, som gjør det mulig å angi et telefonnummer og foreta et anrop

Tredje rad: En fanegruppe som endrer informasjonen som vises i listeruten

• Samtaler Tab. Viser informasjon om chatter du har deltatt i.

• Samtaler Tab. Viser informasjon om nylige anrop.

• Kontakter Tab. Viser informasjon om kontaktene dine.

• Varsler Tab. Viser informasjon, for eksempel om du har blitt omtalt i en chat og tips om bruk av Skype.

Variabelt antall rader: Informasjon som tilsvarer fanen du valgte

Hvis du velger Samtaler -fanen, vises følgende informasjon:

• Sortere Menyen. Lar deg sortere chattelisten etter siste melding, ulest status eller vise skjulte chatter.

• Ny chat Menyen. Lar deg opprette en ny gruppechat, chat, privat samtale eller SMS.

• En liste over chatter og samtaler.

Hvis du velger Samtaler -fanen, vises følgende informasjon:

• Vise Menyen. Lar deg filtrere anropslisten for å vise alle anrop, Skype-samtaler eller telefonsamtaler.

• Ny samtale Menyen. Lar deg søke etter personer eller angi et telefonnummer du vil ringe.

• En liste over nylige anrop.

• En liste over kontakter du kan ringe.

Hvis du velger Kontakter -fanen, vises følgende informasjon:

• Vise Menyen. Lar deg filtrere kontaktlisten for å vise kontaktene mine, alle kontaktene eller kontaktene som er aktive nå.

• Legg til ny kontakt Menyen. Lar deg søke etter personer du vil legge til i kontaktene dine, sende en invitasjon til Skype eller legge til et telefonnummer som en kontakt.

• En liste over kontaktene dine.

Hvis du velger Varsler -fanen, vises følgende informasjon:

• Vise Menyen. Lar deg filtrere varslingslisten etter varslingstype, merke alle varsler som lest eller endre varslingsinnstillinger.

• En liste over varslene dine.

Innholdsrute

Innholdsruten er på høyre side av Skype-skjermen.

• Når du velger en kontakt eller chat i listeruten, vises chatteloggen i innholdsruten.

• Innholdsruten inneholder en rad øverst som gir deg tilgang til delte medier og koblinger fra galleriet, søke i samtalen, starte en video- eller lydsamtale med chattedeltakere eller legge til personer i chatten.

• Under chatteloggen er et tekstoppføringsfelt, som lar deg skrive og sende meldinger.

Du kan bruke Skype med hurtigtaster. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du gå til Hva er hurtigtaster, og hvordan bruker jeg dem i Skype? . Nedenfor finner du noen vanlige hurtigtaster for Skype:

• Hvis du vil gå fremover gjennom elementene i Skype, trykker du på Tab eller hvis du vil flytte tilbake, trykker du SKIFT+TAB Nøkkel.

• Hvis du vil flytte mellom faner i listeruten, trykker du på Høyre Eller Venstre Piltastene.

• Hvis du vil flytte mellom listeelementene i en listerute, trykker du på Up Eller Ned Piltastene.

• Hvis du vil velge et element, trykker du på Angi . Hvis du vil lukke en dialogboks eller flytte fokus tilbake, trykker du på Esc .

• Slik åpner du hver fane i hovedvinduet:

• Trykk ALT+1 for å åpne Chat-fanen.

• Trykk ALT+2 for å åpne Kontakter-fanen.

• Trykk CTRL+I for å åpne Varsler-fanen.

• Hvis du vil starte det numeriske tastaturet, trykker du på CTRL+D .

• Hvis du vil starte en ny chat, trykker du på CTRL+N .

Spesielle hensyn for Skype

Endre tekststørrelsen

Hvis du vil endre størrelsen på teksten som vises i Skype:

• Hvis du vil øke visningsstørrelsen for tekst, trykker du på CTRL+SKIFT+er lik Logge (=).

• Hvis du vil redusere visningsstørrelsen for tekst, trykker du på CTRL+minus Logge (-).

• Hvis du vil tilbakestille visningsstørrelsen for tekst, trykker du på CTRL+0 .

Merk : Dette endrer tekststørrelsen på skjermen, men ikke størrelsen på teksten i meldingene du sender.

Bruke Skype med talegjenkjenning

Talegjenkjenningsverktøy er nyttige for personer som har begrenset mobilitet og som trenger å bruke talekommandoer (i stedet for tastaturet eller musen) til å bruke Microsoft-produkter, inkludert Skype.

Du kan bruke tredjeparts talegjenkjenningsverktøy eller funksjonaliteten som kalles Talegjenkjenning, som er inkludert i Windows-operativsystemet. Hvis du vil aktivere talegjenkjenning på datamaskinen, kan du se Bruk talegjenkjenning .

Teknisk støtte for kunder med funksjonshemninger

Microsoft ønsker å gi den beste mulige opplevelsen for alle kundene våre. Hvis du har en funksjonshemning eller spørsmål relatert til tilgjengelighet, kan du kontakte Microsoft Disability Answer Desk for teknisk assistanse. Støtteteamet for Disability Answer Desk er opplært i bruk av mange populære hjelpeteknologier og kan tilby hjelp på engelsk, spansk, fransk og amerikansk tegnspråk. Gå til nettstedet for Microsoft Disability Answer Desk for å finne kontaktdetaljene for området ditt.

Hvis du er en offentlig bruker, kommersiell bruker eller bedriftsbruker, kan du kontakte answer desk for bedriftshemming .