Bruke en skjermleser til å vise og navigere i en profil i Skype for Windows

Skjermleserinnhold

Denne artikkelen er også tilgjengelig for:

Skype for Mac

Skype for mobil

Denne artikkelen gjelder for personer med synshemninger som bruker et skjermleserprogram med Skype og er en del av Tilgjengelighetsinnhold i Skype Angi. Hvis du vil ha mer generell hjelp, kan du gå til Startside for Skype-kundestøtte .

Bruk Skype med tastaturet og en skjermleser, for eksempel NVDA eller Skjermleser, den innebygde skjermleseren i Windows, til å vise og navigere i profilen til en kontakt eller noen du har snakket med. Fra profilen kan du starte samtaler eller samtaler, blokkere eller fjerne en kontakt eller endre chatteinnstillingene. Informasjonen i denne artikkelen er for bruk med den nyeste versjonen av Skype. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du gå til Hvordan oppdatere Skype?

Obs!:

I dette emnet

Vise en profil

1. I Skype trykker du enten ALT+1 for å åpne chatlisten, eller ALT+2 for å åpne kontaktlisten, avhengig av om du vil vise profilen til en Skype-kontakt eller en chatøkt.

2. I Samtaler Eller Kontakter -listen, naviger til kontakten du vil ha profilen til, og trykk på Menyen for å åpne hurtigmenyen.

3. Trykk på Ned piltast til du hører «Vis profil», og trykk på Angi . Dialogboksen Brukerprofil åpnes.

Du kan få tilgang til mange handlinger fra profilen til en kontakt eller noen du har snakket med.

Obs!:  : Ikke alle handlinger støttes for alle profiler.

Legge til en kontakt i favoritter

Trykk på Tab til du hører «Legg til i favoritter», og trykk Angi for å slå den på. Chatter eller kontakter som er valgt som favoritter, vises øverst i Skype-chatter eller kontaktlisten.

Gi nytt navn til en kontakt

1. Trykk på Tab til du hører «Rediger profil-knapp», og trykk deretter på Angi .

2. Trykk på Tab til du hører navnet på kontakten. Skriv inn det nye navnet på kontakten.

3. Trykk på Tab til du hører «Lagre», og trykk deretter Angi .

Obs!:  : Hvis du endrer navnet på en kontakt, endres bare navnet til vedkommende.

Starte en chat eller samtale

Hvis du vil starte en chat eller en samtale med en kontakt, gjør du ett av følgende:

• Hvis du vil sende en melding, trykker du på Tab til du hører «Send melding», og trykk deretter på Angi for å åpne en chatrute med kontakten.

• Hvis du vil starte en samtale, trykker du på Tab til du hører «Start samtale», og trykk deretter på Angi .

• Hvis du vil starte en videosamtale, trykker du på Tab til du hører «Start videosamtale», og trykk deretter på Angi .

• Hvis du vil starte en privat samtale, trykker du på Tab til du hører «Start privat samtale», og trykk deretter på Angi for å sende en invitasjon til en privat samtale. Meldinger, mediefiler og anrop i en privat samtale krypteres.

Den Chatgalleri inneholder bilder, filer og nettkoblinger som deles i en chat. Du kan bruke det til enkelt å bla gjennom tidligere delt innhold og legge til flere.

1. Trykk på Tab til du hører «Åpne chattegalleri», og trykk deretter på Angi . Profilen er lukket, og Chatgalleri Åpner.

2. Hvis du vil filtrere innholdet i chatgalleriet, trykker du på Tab til du hører «Mediefiltermeny», og trykk deretter på Angi . Bruk Up Og Ned piltastene for å velge hvilket alternativ du vil bruke, og trykk deretter Angi for å velge den.

3. Hvis du vil dele en fil, trykker du på Tab til du hører «Slipp hit for å dele», og trykk Angi for å åpne Åpne Dialogboksen. Velg filen du vil dele, trykk på Tab til du hører «Åpne», og trykk deretter på Angi .

Konfigurer chatinnstillinger

Du kan få tilgang til innstillingene fra en chatprofil. Du kan slå varslinger på og av eller slette en hel samtale. Hvis du har åpnet en privat chat, kan du også veksle varsler for den private chatten separat, slette den private chatten eller avslutte den private chatten, slik at du kan fortsette å chatte uten ende-til-ende-kryptering.

• Trykk på Tab til du hører «Chat-innstillinger», og trykk Angi .

• Trykk på Tab til du hører innstillingen du vil bruke, og trykk deretter på Angi for å velge den.

Fjerne eller blokkere en kontakt

Slik fjerner du en kontakt:

1. Trykk på Tab til du hører «Fjern fra kontaktliste», og trykk deretter på Angi . Den Fjern fra kontaktliste vinduet åpnes.

2. Trykk Angi for å bekrefte fjerning.

Slik blokkerer du en kontakt:

1. Trykk på Tab til du hører «Blokker kontakt», og trykk deretter på Angi .

2. Trykk på Tab til du hører «Rapporter misbruk fra denne personen». Hvis du vil rapportere misbruk, trykker du på Mellomrom for å veksle mellom alternativet. Hvis du vil velge en årsak til rapporten, trykker du på Tab til du hører alternativet du vil bruke, og trykk Mellomrom Igjen.

3. Trykk på Tab til du hører «Blokk», og trykk deretter på Angi .

Teknisk støtte for kunder med funksjonshemninger

Microsoft ønsker å gi den beste mulige opplevelsen for alle kundene våre. Hvis du har en funksjonshemning eller spørsmål relatert til tilgjengelighet, kan du kontakte Microsoft Disability Answer Desk for teknisk assistanse. Støtteteamet for Disability Answer Desk er opplært i bruk av mange populære hjelpeteknologier og kan tilby hjelp på engelsk, spansk, fransk og amerikansk tegnspråk. Gå til nettstedet for Microsoft Disability Answer Desk for å finne kontaktdetaljene for området ditt.

Hvis du er en offentlig bruker, kommersiell bruker eller bedriftsbruker, kan du kontakte answer desk for bedriftshemming .