Bruke en skjermleser til å chatte i Skype for Windows

Skjermleserinnhold

Denne artikkelen er også tilgjengelig for:

Skype for Mac

Skype for mobil

Denne artikkelen gjelder for personer med synshemninger som bruker et skjermleserprogram med Skype og er en del av Tilgjengelighetsinnhold i Skype Angi. Hvis du vil ha mer generell hjelp, kan du gå til Startside for Skype-kundestøtte

Bruk Skype med tastaturet og en skjermleser, for eksempel Skjermleser, den innebygde skjermleseren i Windows eller NVDA til å chatte med andre Skype-brukere via direktemelding. Informasjonen i denne artikkelen er for bruk med den nyeste versjonen av Skype. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du gå til Hvordan oppdatere Skype?

Obs!:

I dette emnet

Opprett en chatsamtale

1. Trykk på CTRL+N .

2. Skriv inn personens navn, adresse eller telefonnummer. Søket utføres mens du skriver.

3. Hvis du vil gå til listen over resultater, trykker du på Tab gjentatte ganger til du hører det første resultatet. Hvis det er flere resultater, blar du gjennom listen ved hjelp av Ned Og Up Piltastene. Skjermleseren leser opp kontaktene etter hvert som du beveger deg.

• Listen kan bestå av gjeldende kontakter, flere personer som er gjensidige forbindelser, som du hører «Flere personer grupperer» for, avhengig av resultatene. Hvis det er flere resultater nederst i listen, hører du «Mer-knapp». Trykk Angi for å vise resten av resultatene.

4. Hvis du vil velge en person, trykker du på Angi . Fokuset flyttes til Skriv inn en melding tekstinndatafelt.

Opprett en privat samtale

Du kan invitere en annen person til en privat samtale med deg. Meldinger, mediefiler og anrop i en privat samtale krypteres.

Obs!:

• Private samtaler kan bare åpnes på én enhet om gangen.

• Hvis du vil beholde informasjonen du deler privat, er privat samtaleinnhold skjult i chatlistevarslene.

1. Trykk på ALT+1 for å gå til Samtaler -fanen, og trykk deretter SKIFT+TAB . Du hører «Ny chat». Trykk Angi for å åpne Ny chat-menyen.

2. Hvis du vil flytte mellom listeelementene i listeruten, trykker du på Up Eller Ned Piltastene.

3. Trykk på Ned piltast til du hører «Ny privat samtale». Trykk Angi .

4. Trykk på Tab tasten gjentatte ganger til du hører «Søk personer», og trykk deretter på Angi for å åpne Søk tekstinndatafelt, og du hører «Søk».

5. Skriv inn navnet på personen du vil invitere til en privat samtale. Søket utføres mens du skriver.

6. Hvis du vil gå til listen over resultater, trykker du på Tab gjentatte ganger til du hører det første resultatet. Hvis det er flere resultater, blar du gjennom listen ved hjelp av Ned Og Up Piltastene. Skjermleseren leser opp kontaktene etter hvert som du beveger deg.

7. Hvis du vil velge en person, trykker du på Angi . En invitasjon til å bli med i den private samtalen sendes til dem. De må godta invitasjonen før du kan sende dem private samtalemeldinger.

Obs!:  Hvis du vil bytte mellom Skype og private samtaler med samme person, trykker du på Tab til du hører «Skype-samtale» eller «Privat samtale», trykker du deretter på Høyre Eller Venstre til du hører samtalen du vil bytte til. Trykk Angi . Fokuset flyttes til Skriv inn en melding tekstinndatafelt.

Finne meldinger i en samtale

Du kan raskt søke etter en melding i den gjeldende samtalen.

1. Trykk på CTRL+F for å åpne inndatafeltet for søketekst og du hører «Finn meldinger i gjeldende samtale».

2. Skriv inn søkeordene, og trykk Angi . Du hører antall søkeresultater. Søkeresultatene er sortert fra nyeste til eldste.

3. Trykk på Tab til du hører meldingen som inneholder søkeresultatet, gjentatte ganger.

4. Hvis du vil gå til et annet søkeresultat, trykker du på SKIFT+TAB gjentatte ganger til du hører «Forrige resultat» eller «Neste resultat», og trykk deretter på Angi . Trykk på Tab til du hører meldingen som inneholder søkeresultatet, gjentatte ganger.

Reagere på en melding

1. Trykk på Tab gjentatte ganger til du hører den siste meldingen i samtalen.

2. Trykk på Up Eller Ned Pilen Nøkkel til du hører meldingen du vil reagere på.

Obs!:  : Du kan bare reagere på meldinger som andre personer har sendt til deg. Reaksjoner er ikke tilgjengelige i private samtaler.

3. Trykk på Tab til du hører «Reager på denne meldingen», og trykk Angi .

4. Trykk på Tab til du hører reaksjonen du vil bruke, og trykk Angi .

Slette en samtale

Når du sletter en chat, slettes alle meldingene i samtalen, og chatten vises ikke lenger i de siste chattene.

Obs!:  Hvis du sletter en samtale, fjernes kopien av meldinger i en samtale, og samtalen fjernes også fra chattelisten. Hvis du starter en ny samtale med noen, vil du ikke kunne se samtaleloggen der samtalen tidligere ble slettet.

1. Trykk på I Skype-vinduet ALT+1 for å gå til Samtaler Tab.

2. Trykk på Tab for å gå til listen over chatter.

• I NVDA hører du «gruppering av samtalelister».

• Hvis du har Favoritter i Skjermleser, hører du «Favoritter, favoritt», og navnet på det første resultatet i Favoritter. Hvis ikke hører du «Chatter» og navnet på det første resultatet i chatlisten.

3. Bruk Up Og Ned piltastene for å gå til samtalen du vil slette.

4. Trykk på Menyen for å åpne hurtigmenyen, og trykk deretter på Ned til du hører «Slett samtale». Trykk Angi .

5. Hvis du har både en Skype-samtale og en privat samtale med samme person, trykker du på Tab for å velge om du vil slette Skype-samtalen, privat samtale eller begge deler, og trykk deretter Angi .

6. Hvis du vil bekrefte sletting av samtalen, trykker du på Ned piltast til du hører «Slett», og trykk deretter på Angi .

Legge til filer i en samtale

Du kan legge til filer i chatten som meldinger. Filene lagres i samtalegalleriet, og du kan få tilgang til dem i meldingslisten eller i samtalegalleri .

1. Trykk på Tab til du hører «Legg til filer». Trykk Angi for å åpne Åpne fil Dialogboksen.

2. Hvis du vil finne og velge filen du vil bruke, flytter du i dialogboksen ved hjelp av Tab og Up Og Ned piltastene, og velg mappene eller filene ved å trykke på Angi . Den valgte filen legges til i Skriv inn en melding tekstinndatafelt.

Obs!:  : Du kan også legge til filen i Galleri . Slik åpner du fildialogboksen fra Galleri , trykker du på Tab til du hører «Galleri», trykker du på Angi , trykker du på Tab til du hører «Slipp hit for å dele», og trykk deretter på Angi .

Teknisk støtte for kunder med funksjonshemninger

Microsoft ønsker å gi den beste mulige opplevelsen for alle kundene våre. Hvis du har en funksjonshemning eller spørsmål relatert til tilgjengelighet, kan du kontakte Microsoft Disability Answer Desk for teknisk assistanse. Støtteteamet for Disability Answer Desk er opplært i bruk av mange populære hjelpeteknologier og kan tilby hjelp på engelsk, spansk, fransk og amerikansk tegnspråk. Gå til nettstedet for Microsoft Disability Answer Desk for å finne kontaktdetaljene for området ditt.

Hvis du er en offentlig bruker, kommersiell bruker eller bedriftsbruker, kan du kontakte answer desk for bedriftshemming .