Kto widzi informacje dotyczące profilu w Skypie dla Windowsa desktop?

Ten artykuł jest także dostępny dla:

Podczas tworzenia konta Skype można podać dowolną ilość informacji. Niektóre z nich będą widoczne dla osób z listy kontaktów.

Twój adres e-mail nigdy nie jest pokazywany. Nie będzie widoczny dla żadnej osoby przeglądającej profil. Jest zaszyfrowany i przechowywany w naszym katalogu tylko po to, aby znajomi znający twój adres e-mail mogli go użyć do znalezienia ciebie.

W poniższym przykładzie widać, że Beth umieściła w swoim profilu sporo informacji, które są widoczne dla jej kontaktów po kliknięciu jej nazwiska na liście kontaktów.

Sekcja informacji dotyczących profilu użytkownika Skype'a Beth Davies z wyświetlonym opisem statusu, obrazkiem profilu, statusem i czasem lokalnym.

Natomiast jej mąż nie zamieścił w swoim profilu żadnych informacji.

Sekcja informacji dotyczących profilu użytkownika Skype'a Richarda Daviesa pokazująca tylko status.

Informacje umieszczane w profilu mogą mieć następujący status:

  • Publiczny: informacje widoczne dla każdego użytkownika Skype'a.
  • Tylko kontakty: informacje widoczne tylko dla osób z listy kontaktów.
  • Prywatny: informacje niewidoczne dla nikogo.

Jeśli klikniesz kolejno pozycje Skype > Profil > Edytuj swój profil… > Pokaż pełny profil, zobaczysz, jakie informacje widzą poszczególne grupy użytkowników. W kolumnie po prawej stronie obok określonych informacji są wyświetlane słowa „Publiczny”, „Tylko kontakty” lub „Prywatny”.

Przykład sekcji profilu, gdzie możesz edytować swoje informacje dotyczące profilu Skype'a i kontrolować, kto może je widzieć.

Jeśli słowo jest nieaktywne (wyszarzone), nie możesz kontrolować, kto widzi daną informację — możesz jednak ją zmienić lub usunąć. Po prostu kliknij pozycję, którą chcesz zmienić, i usuń ją lub wpisz nowe dane, a następnie kliknij ikonę znacznika wyboru. Jedyną informacją, której nie można zmienić, jest twoja nazwa użytkownika Skype'a. Jeśli słowo jest zapisane czarną czcionką i oznaczone małą strzałką w dół, możesz kontrolować, kto widzi daną informację — w tym celu po prostu kliknij strzałkę w dół i zmień ustawienie na inną opcję.

W powyższym przykładzie można zmienić, kto będzie widzieć twój czas oraz liczbę osób znajdujących się na liście kontaktów. Pozostałe informacje są widoczne dla każdego użytkownika Skype'a, ale można je zmienić lub usunąć.

Dowiedz się więcej o bezpieczeństwie i ochronie danych osobowych w Skypie.

Czy jest to odpowiedź na twoje pytanie?

Dziękujemy za przekazanie opinii!

Czy wiesz, że możesz prowadzić grupowe rozmowy wideo z co najmniej dwiema osobami na całym świecie przy pomocy abonamentu Skype Premium? Dowiedz się więcej.

Jak jeszcze możemy pomóc?

Zawsze możesz zadać pytanie na naszym forum, lub jeśli masz jakieś informacje zwrotne, które mogą pomóc nam udoskonalić ten dział FAQ, możesz zostawić je poniżej. Dowiedz się więcej o uzyskiwaniu pomocy dla Skype'a.

Ważne: Nie wprowadzaj w poniższym polu informacji osobistych (takich jak nazwa użytkownika Skype'a, adres e-mail, nazwa konta Microsoft, hasło, nazwisko lub numer telefonu).

Poleć ten artykuł