Mikä pilvi on?

Maailma muuttuu: laitteet ovat entistä pienempiä ja kannettavia, ja ihmiset käyttävät Skypeä monilla erilaisilla laitteilla kaikkialla maailmassa. Muutosten myötä myös me päädyimme siirtämään puhelu-, viesti- ja jakamisratkaisumme P2P-arkkitehtuurista pilvipohjaisiin järjestelmiin. Kyseessä on Skypen historian suurin arkkitehtuurimuutos, joten teemme jatkuvasti parannuksia, jotta kaikki toimisi varmasti paikasta ja käyttämästäsi laitteesta riippumatta. Paras tapa ottaa kaikki irti Skypestä on päivittää uusimpaan versioon mahdollisimman pian.

Uudet toiminnot

Olet ehkä jo huomannut joitakin pilvipohjaisen järjestelmän mukaan tuomia etuja, kuten videoviestit, joiden avulla voit kertoa kuulumisistasi ajasta ja paikasta riippumatta ja pitää näin yhteyttä tärkeisiin ihmisiin aikatauluristiriidoista välittämättä.

Oletko huomannut, että voit nyt myös muodostaa Skype-yhteyden Outlook.comista selaimesta poistumatta? Myös se on yksi parhaillaan käyttöön otettavan pilvijärjestelmän eduista. Uudet toiminnot eivät kuitenkaan jää tähän.

Rekisteröinnin ja tilin tietoturva

Yksityisyytesi on meille äärimmäisen tärkeää, joten Skypen Windows 8 -versiosta alkaen lähtökohtamme on ollut rekisteröinnin ja tilin tietoturvan parantaminen. Rekisteröitymisen, kirjautumisen ja tietoturvan parantaminen on ensisijainen tavoitteemme. Nyt voit käyttää Microsoft-tiliäsi kaikissa Skype-asiakkaissa, mikä helpottaa tilisi palauttamista, jos unohdat tai kadotat tunnistetietosi. Microsoft-tili tuo mukaan muita toimintoja, kuten kaksivaiheisen todennuksen, jotka auttavat pitämään Skype-tilisi entistä paremmin suojattuna. Jatkamme myös Skypen laajentamista uusiin käyttöympäristöihin, kuten Xboxille. Microsoft-tili helpottaa myös viestintää yli 700 miljoonan Microsoft-yhteisöihin kuuluvan käyttäjän kanssa (eikä sinun tarvitse muistaa muuta kuin yhden tilin tunnistetiedot).

Pilvipalvelumme auttaa meitä suojaamaan sinua haitallisilta hyökkäyksiltä, roskapostilta ja petoksilta, koska käytämme yhteisiä petosten torjunta ja haittaohjelmasuodattimia Microsoftin muiden pilvipohjaisten viesti- ja sähköpostituotteiden kanssa.

Skype-keskustelut

Skype-käyttäjät lähettävät kuukausittain miljardeja keskusteluviestejä, joten keskustelujen tehokkuuden ja laadun varmistaminen on meille äärimmäisen tärkeää. Uuden pilvipohjaisen arkkitehtuurin ansiosta keskusteluviestisi offline-tilassa oleville kavereille voidaan jättää jonoon ja toimittaa myöhemmin. Voit siis olla koko ajan elämäsi tärkeiden ihmisten tavoitettavissa. Windows Mobilessa saat nyt halutessasi ilmoitukset uusista viesteistä, vaikka Skype ei olisi käynnissä.

Uuden pilvijärjestelmän ansiosta Skype voi lisäksi synkronoida viestisi kaikkien Skypeen yhdistettyjen laitteiden kesken, joten näet keskustelusi ajantasaisina sekä työpaikalla että kotona ja myös liikkeellä ollessasi.

Skypestä Skypeen -puhelut

Pilvi auttaa meitä parantamaan myös Skypestä Skypeen -puheluita. Mobiililaitteissa Skype voi nyt siirtyä lepotilaan, josta se aktivoituu push-ilmoitusten avulla vasta, kun käytät, mikä säästää laitteen akkuvirtaa. Tämä on todennäköisesti tuttu toimintamalli monista muista mobiililaitteista, kuten sää-, sähköposti- ja uutissovelluksista. Push-ilmoituksen lähettämistä varten pilvipalvelu kerää kutsusovelluksesta tietoja (Skype-tunnuksen, osapuolten IP-osoitteet sekä päivämäärän ja kellonajan). Kun lähetämme push-ilmoituksen, keräämme ja tallennamme puhelun tiedot (Skype ID-tunnukset, IP-osoitteet, puhelun kellonajan ja keston sekä tiedon sen onnistumisesta). Jos olet poissa laitteesi luota, vastaamattomat Skype-puhelusi synkronoidaan kaikkiin laitteisiisi, jotta saat varmasti tiedon mahdollisesti tärkeistä viesteistä.

Pilvipalvelumme avulla voimme tarjota uusia puhelutoimintoja, kuten puheluihin vastaamisen suoraan Windows 8.1:n lukitusnäytöstä valintasi mukaan puhelulla, näköpuhelulla tai viestillä. Paras tapa ottaa kaikki irti Skypestä on päivittää uusimpaan versioon mahdollisimman pian.

Kaikkien näiden parannusten ansiosta olemme sekä pystyneet parantamaan Skypestä Skypeen -puhelujen laatua ja luotettavuutta että esittelemään uusia innovatiivisia toimintoja, joista Skype on tullut tunnetuksi. Suhtaudumme tietoturvaasi vakavasti, joten uusien palvelujen tarjoamiseksi kerätyt tiedot suojataan tehokkailla teknisillä, hallinnollisilla ja fyysisillä suojauksilla. Yksityisyytesi varmistamiseksi tallennamme IP-osoitteet vain osittaisina ja tallennamme Skype-tunnukset salattuina.