Wat betekent het dat Skype wordt verplaatst van peer-to-peer naar de cloud?

We zorgen ervoor dat Skype voortdurend evolueert zodat we onze gebruikers altijd de nieuwste technologie kunnen bieden. De overgang van Skype van een peer-to-peer architectuur naar een cloudinfrastructuur is daarom de volgende logische stap. Het verplaatsen naar de cloud zorgt ervoor dat Skype-functies zoals groepsvideobellen, audio en chat beschikbaar zijn wanneer u ze nodig hebt.

Vanaf 1 juli 2017 kunnen Skype-gebruikers zich niet meer bij Skype aanmelden vanaf bepaalde platforms. Als u Skype op een van deze platforms uitvoert, hebt u toegang tot Skype op een ondersteund platform nodig of gebruikt u Skype voor Web via uw internetbrowser.

Als u zich op een ondersteund platform bevindt en zich niet kunt aanmelden bij Skype, moet u de meest recente update downloaden. Als u nog steeds problemen ondervindt na het bijwerken, probeert u onze aanmeldhulp.

V: Wanneer zal deze migratie op mij invloed hebben?
    A: We doen voortdurend ons best om de betrouwbaarheid, schaalbaarheid en functionaliteit van de Skype-ervaring te verbeteren. Skype verplaatsen van peer-to-peer naar de cloud is een belangrijke verandering die in de afgelopen jaren heeft plaatsgevonden. De komende maanden zijn er nog meer veranderingen gepland en we hebben de tijd genomen om onze gebruikers te helpen zich voor te bereiden op deze veranderingen. We raden onze gebruikers aan om op voorhand te controleren of hun huidige apparaat wordt ondersteund. Bovendien houden we hen op de hoogte van onze plannen via de Skype-blog en de ondersteuningssite.

V: Wat zijn de voordelen van het verplaatsen naar een cloudinfrastructuur?
    A: De cloudinfrastructuur vereist minder energie van de batterij dan de peer-to-peer architectuur en staat ons toe om interessante, nieuwe functies te ontwikkelen, zoals de nieuwe generatie van Skype.

V: Waarom kunnen peer-to-peer gebruikers zich niet meer aanmelden bij Skype?
    A: We willen onze Skype-gebruikers de best mogelijke app-ervaring bieden en dit betekent dat we constant veranderingen moeten doorvoeren. Dit is een moeilijke keuze maar het zorgt ervoor dat wij onze inspanningen kunnen richten op de overgang van Skype van een app met peer-to-peer video en chat naar een moderne cloudarchitectuur voor mobiele apparaten. Skype op de cloud betekent dat u toegang hebt tot al uw chatfuncties en gedeelde afbeeldingen vanaf elk apparaat met hetzelfde Skype-account en dat u minder energie van de batterij verbruikt.

V: Waarom kan ik de meest recente versie van Skype niet downloaden naar mijn apparaat?
    A: U kunt onze ondersteuningssite raadplegen om te controleren welke apparaten en besturingssystemen in de toekomst ondersteuning zullen bieden voor Skype. Zo zullen we bijvoorbeeld ondersteuning blijven bieden voor de besturingssystemen Windows 8, 7, Vista en XP, Yosemite op Mac, iOS 8 en Android 4.0.3. Als uw apparaat niet meer wordt ondersteund, kunt u in contact blijven met uw vrienden en familie met een ander door Skype ondersteund apparaat of Skype voor Web. De meest recente versies van Skype voor alle ondersteunde apparaten kunnen worden gedownload en u kunt zich aanmelden met hetzelfde Skype-account.

V: Waar vind ik meer informatie over de meest recente versie van Skype?
    A: Meer informatie over de platforms waarop Skype beschikbaar is.

V: Hoe beschermt Skype mijn veiligheid, beveiliging en privacy tijdens deze overgang?
    A: Bij de ontwikkeling van Skype werd vanaf het begin rekening gehouden met beveiliging en privacy. Wij waken er steeds over Skype zo veilig mogelijk te houden en ook tijdens de overgang naar een cloudinfrastructuur blijft dit een prioriteit. We gebruiken de hoogste versleutelingsstandaard voor alle Skype-gesprekken met audio en video. Lees onze privacyverklaring en ontdek wat u kunt doen om uw account te beveiligen.